Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Senioři dostali „Tablety od srdce“. A od Blesku na nich mají prémiový obsah zdarma

Autor: kso - 
5. srpna 2020
17:20

Více než 120 tabletů předal projekt SenSen (Senzační senioři) klubům aktivních seniorů po celé České republice. Společnost Philip Morris ČR je SenSenu darovala jako součást akce Tablet od srdce. Senioři budou tablety využívat při lekcích digitální vzdělanosti, ale také při vzájemné komunikaci a společných výletech, uvedl v úterý projekt v tiskové zprávě. Čeká na ně i kvalitní čtení, přístroje jsou totiž vybavené zdarma přístupem na Blesk Premium, tedy na prémiový obsah Blesku.

V pondělí 3. srpna si zástupci klubů Senzačních seniorů vyzvedli darované tablety ve Werichově vile v Praze. Na místě se seznámili s jejich ovládáním a také s rozmanitostí aplikací, které si na tablet mohou nainstalovat. „Celkem SenSen rozdělil 122 tabletů mezi 16 seniorských klubů. Přístroje budou používat senioři z Českých Budějovic, Liberce, Litoměřic, Loun, Mostu, Ostravy, Paskova, Prahy, Prachatic, Příbrami, Svitav, Teplic a Úholiček,“ píše se v tiskové zprávě.

Tablety většina seniorských klubů hodlá využívat hlavně k zvýšení digitální gramotnosti členů. Zároveň mezi sebou senioři budou moct i komunikovat. Tablety poslouží i v případě, kdyby někdo ze členů onemocněl. Bude mít tak možnost zůstat v kontaktu s ostatními, i přes případnou karanténu.

„Výhodou darovaných tabletů je Blesk Premium licence a SIM karta Vodafone s předplaceným datovým tarifem,“ uvádí Sensen. Další využití tablety najdou při společných výletech seniorů. Poslouží třeba při vyhledávání informací o počasí, čtení QR kódů nebo vyhledávání nejlepšího spoje. 

Společnost Philip Morris iniciovala projekt Tablet od Srdce ve spolupráci s Nadací Charty 77 (Konto Bariéry, SenSen) již na jaře roku 2020. Během pandemie koronaviru rozdělila společně s dalšími organizacemi stovky tabletů mezi zařízení sociálních služeb, jako jsou domovy pro seniory, domovy se zvláštním režimem či domovy pro osoby se zdravotním postižením. Cílem bylo spojit klienty v době karantény s jejich blízkými.

Projekt SenSen vznikl v roce 2012 v Nadaci Charty 77 jako odpověď na demografický vývoj v naší zemi. Za cíl si klade podporovat ty, kteří chtějí i přes svůj věk být aktivní. Momentálně sdružuje SenSen přes 140 seniorských klubů a organizací v České republice.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi