Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická nehoda u Českého Brodu utnula oslavu padesátin šéfa železnic. Na party byl i Babiš

Autor: for - 
16. července 2020
16:49

Nehoda dvou vlaků u Českého Brodu narušila v úterý večer padesáté narozeniny šéfa Správy železnic Jiřího Svobody. Oslava, které se zúčastnil i ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO), byla okamžitě zrušena a oba dva se ihned vydali na místo srážky. Událost přítomnými hosty velice otřásla, jak poznamenal pro Seznam Zprávy poslanec Martin Kolovratník (ANO). 

Tragická srážka vlaků u Českého Brodu se stala zrovna v době, kdy železničáři slavili v centru Prahy padesáté narozeniny generálního ředitele Správy železnic Jiřího Svobody. S informací přišel server Seznam Zprávy. Na oslavě byl i ministr dopravy, průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) a premiér Andrej Babiš (ANO). 

„Ta událost samozřejmě všemi přítomnými velmi otřásla. Vždyť to byli vesměs lidé od železnice. Já byl mezitím na debatě v České televizi, a když jsem se do Občanské plovárny po desáté hodině vrátil, nikdo už na oslavu neměl náladu, lidé se rozcházeli,“ popsal redakci situaci poslanec za hnutí ANO Martin Kolovratník, který se akce též zúčastnil.

Oslavenec Svoboda ihned zamířil na místo nehody, kde jeden člověk zemřel a 31 cestujících bylo zraněno. Z Občanské plovárny s ním dojel do Českého Brodu také ministr Havlíček. Podle Seznamu premiér v době nehody na oslavě již nebyl. „Bylo tu asi dvě stě lidí, co vím, tak vesměs lidé od železnic, a kolem desáté se začali všichni vytrácet,“ zmínil pro server barman. 

Zásah hasičů po srážce vlaků u Českého Brodu Zásah hasičů po srážce vlaků u Českého Brodu | twitter HZS

Podle mluvčí Správy železnic Kateřiny Šubové se jednalo o dlouhodobě naplánovanou soukromou oslavu. I přesto, že narozeniny slavil Svoboda v době své dovolené, neprodleně se na místo okamžitě vydal. 

Video  Expert o nehodách na železnici. Strojvedoucí nechtějí mluvit a problematičtí nováčci  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

tomshark ( 16. července 2020 23:08 )

5. 2. 2020
ČD zruší i poslední zakázku na vybavení vlaků ETCS.
"Po konzultaci s panem ministrem jsme se rozhodli, že i tuto zakázku zrušíme," uvedl šéf ČD Nebeský.
(Dopravní noviny)
15. 7. 2020
Havlíček: "Jsme okamžitě připraveni na zavádění zjednodušeného ETCS."
(Deník)

ingmarie ( 16. července 2020 20:01 )

A byli tam hoši i se svými registrovanými partnery.?

krtek. ( 16. července 2020 18:06 )

uvidíme po volbách, třeba se na místa kde jsou ekonomové a kamarádi z ano dostanou opět odborníci a bezpečnost dostane přednost před ekonomií a malou domu

hasickajana ( 16. července 2020 17:37 )

utla, usla, uhla, uplé kalhoty...
chybí jen "jde vidět"...

Zobrazit celou diskusi