Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Blesk rozdává Remosky® za statisíce! Oblíbená Velikonoční soutěž je zpět

Aktualizováno -
3. dubna 2020
06:32
Autor: bar - 
3. dubna 2020
05:00

Oblíbená Velikonoční soutěž je zpět! Hrajte o šikovného kuchyňského pomocníka, který se již stal legendou. Velikonoční týden a s ním spojené pečení se blíží! A protože v letošní nelehké situaci budeme v kuchyni trávit více času než jindy, přináší nejčtenější deník v Česku šanci, jak si práci usnadnit. Zapojte se do velké soutěže Blesku a získejte jednu ze 140 Remosek®. S tou se vám bude péct, vařit, dusit, ale i smažit jedna báseň. Dnes se hraje o 70 kusů, druhá šance přijde na Zelený čtvrtek.

O co se dnes hraje?

70x Remoska® Classic (bez skla)

  • elektrická pečicí mísa
  • český výrobek
  • o užitném objemu 2 litry
  • kvalitní nepřilnavý povrch
  • průměr hrnce je 22 cm, hloubka 10 cm
  • příkon pouze 400 W

Elektrická pečicí mísa značky Remoska®. Tradičně u nás vyráběna již více než 60 let. Vhodná je na všechny druhy mas i těstovin. Váží jen 2 kg a jde o nejmenší mobilní troubu, kterou využijete na cestách, na chatě, ale i doma vedle klasické trouby a mikrovlnky. Extra vhodná je pro lidi v dietním režimu. Remoska® jídlo nevysušuje, originální systém (pára vznikající při pečení masa je odváděna přes ventily ve víku) pomáhá uchovávat šťavnatost. 

Víko s topným tělesem

Blesk rozdává Remosky® za statisíce: Víko Blesk rozdává Remosky® za statisíce: Víko | Archiv Blesk

Horní část víka je vyrobena z nerezového plechu. Pečicí víko nemá skleněné okénko. Dolní část víka z hliníku je potažena nepřilnavým povrchem Teflon® Classic. Přívodní kabel je připojen pevně k držadlu. Vypínač je umístěn na horní části držadla. Umístění vypínače na horní části držadla usnadňuje ovládání pro praváky i leváky. Víko je navrženo tak, aby mohlo být položeno na pracovní plochu topnou částí směrem vzhůru

 

Stojan

Blesk rozdává Remosky® za statisíce: Stojan Blesk rozdává Remosky® za statisíce: Stojan | Archiv Blesk

Je vyroben z tepelně odolného plastu.

Mísa s uchy

Blesk rozdává Remosky® za statisíce Blesk rozdává Remosky® za statisíce | Archiv Blesk

Je vyrobená z hliníku (pro dobrý přenos tepla z víka na mísu) a povrchově potažená nepřilnavým povrchem Teflon® Classic. Proti předcházejícímu modelu je pevnější a pro lepší manipulaci jsou k ní připevněná plastová ucha.

 

V Remosce®  si lze připravit řadu chutných pokrmů

Kuře ve sladké chilli omáčce s rýží 

Suroviny: 200 g rýže, 800 g kuřecích stehen a paliček, zázvor, 4 stroužky česneku, hrstka koriandru, 150 ml sladké chilli omáčky, 2 lžíce kečupu, 3 lžíce sójové omáčky, ½ lžičky mořské soli, 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup: Zázvor nakrájíme najemno, česnek na tenké plátky. V míse smícháme sladkou chilli omáčku s kečupem a přidáme sójovou omáčku, slunečnicový olej a mořskou sůl. Kuřecí stehna a paličky obalíme v sladké chilli omáčce a uložíme je do Remosky®. Zbytek omáčky přilijeme k masu a posypeme nakrájeným zázvorem a plátky česneku. Natrháme lístky koriandru a pečeme cca 60 až 70 minut. Servírujeme s rýží, kterou si můžeme také připravit v Remosce® za cca 35 minut

Pizza Margherita

Suroviny: 300 g hladké mouky, 25 g droždí, ½ lžičky mořské soli, 2 lžíce olivového oleje, 5 velkých rajčat, čerstvá bazalka, 8 kuliček mini mozzarelly
Postup: Ve středu mouky vytvoříme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme mořskou sůl, olivový olej a 2 dcl vody. Hněteme tak dlouho, až vytvoříme hladké těsto, které necháme cca 2 hodiny kynout. Mezitím si rajčata podélně nakrojíme, spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme nahrubo. Osolíme a dobře promícháme. Těsto vyválíme do kruhu na výšku cca 0,5 cm a rozprostřeme na dno mísy Remosky®, kterou jsme vymazali olejem. Na vrch rozložíme pokrájená rajčata a posypeme nasekanými lístky čerstvé bazalky. Kuličky mozzarelly překrojíme na polovinu a přidáme na pizzu. Pečeme asi 30 až 40 minut.

Velikonoční nádivka s uzeným

Suroviny: 5 vajec, 250 ml mléka, 8 rohlíků, 400 g uzené libové kýty, může být i krkovička, velká hrst nakrájených čerstvých kopřiv (nahradit je lze petrželkou), sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, olej, strouhanka.
Postup: Žloutky rozšlehejte v mléce, přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek. Směsí zalijte rohlíky nakrájené na kostičky a nechte nasáknout. Mezitím z bílků ušlehejte pevný sníh. Na kostičky nakrájené uzené a kopřivy přidejte k rohlíkům a postupně opatrně přimíchejte sníh. Těstem naplňte Remosku® vymazanou olejem a vysypanou strouhankou, pečte přibližně 45 minut.

 

Jak hrát a vyhrát

Hrajte a vyhrajte! Staňte se dnes jedním ze 70 šťastných majitelů slavného kuchyňského nádobí, které dobylo svět. Ale pozor! Soutěžní otázka, kterou najdete v dnešním tištěném Blesku, platí jen pro dnešní losování! 

 

  • Vyhrává 70 výherců, kteří správně odpoví na soutěžní otázku a budou vylosováni.
  • Více informací najdete v pravidlech soutěže na www.blesk.cz/souteze
  • Cena 1 SMS zprávy s doručenkou odpovídá ceníku jednotlivých poskytovatelů služeb elektronických komunikací pro SMS zprávy s doručenkou odesílané na číslo 87651. Soutěž organizuje CZECH NEWS CENTER a. s., infolinka 296 363 199 (po až pá 8 - 16 hod.), e-mail: mobil@cncenter.cz
  • Každý účastník soutěže může soutěžit pouze z jednoho telefonního čísla, ze kterého lze do soutěže zaslat maximálně 1 SMS, a účastník soutěže může vyhrát v soutěži pouze jednou. O výhře budete informováni formou SMS, která vám bude zaslána do dvou pracovních dnů od ukončení soutěže na telefonní číslo, z něhož jste poslali správnou odpověď.

Už za týden další šance

Pátkem soutěž Blesku nekončí. Příští týden budete mít další šanci. Ve čtvrtek 9. dubna se bude hrát znovu o 70 pečicích mís značky Remoska®, tentokrát ale půjde o univerzální pánev R243.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi