Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Češi se vyrazili ohřát k moři: O podzimních prázdninách vykoupili zájezdy do Egypta

Autor: ČTK - 
29. října 2019
09:19

V Česku klesly po svátečním začátku nového týdne teploty pod 10°C, řada Čechů však využila podzimní prázdniny svých ratolestí a vyrazila za hranice. Na opožděnou dovolenou k moři. Některé cestovky hlásí téměř vyprodané zájezdy např. do Egypta. 

Žákům základních a středních škol dnes začaly dvoudenní podzimní prázdniny. Státní svátek 28. října připomínající založení Československa letos připadl na pondělí, s víkendem tak mají školáci dohromady pět dní volna. Zpátky do lavic se vrátí ve čtvrtek. Na některých školách ale na podzimní prázdniny navážou ještě dva dny ředitelského volna.

Rodiny s dětmi mohou navštívit řadu akcí, které jsou pro ně připraveny. Speciální program připravily třeba některé zoologické zahrady, hrady a zámky nebo domy dětí a mládeže. Rodiče mohli také vybírat z nabídky příměstských táborů.

K moři na přelomu října a listopadu

Řada rodin využila pětidenní volno k zahraniční dovolené, jak ČTK sdělily cestovní kanceláře. Prodeje zájezdů CK vzrostly až o 50 procent. CK Exim Tour má na tento termín téměř vyprodané zájezdy do Egypta nebo Tuniska. Oblíbeným místem pro podzimní dovolenou jsou třeba i maďarské lázně nebo lokality v Česku.

Na prodloužený víkend a podzimní prázdniny se připravili i dopravci, kteří posílili spoje. České dráhy přidaly od pátku 25. října do provozu desítky vozů navíc, spoje posílily i RegioJet nebo FlixBus.

Vzhledem k tomu, že tento rok připadá svátek 17. listopadu na neděli, dalšího volna se děti školou povinné dočkají až o Vánocích. Vánoční prázdniny začnou v pondělí 23. prosince, do škol se žáci vrátí až v pondělí 6. ledna.

Video  Zástupce cestovek: Bezpečné pro dovolenou jsou teď například Thajsko nebo Egypt  - Blesk TV
Video se připravuje ...

milan1959 ( 29. října 2019 11:51 )

Je nutné se letos ohřívat v Egyptě Příští rok už to možné nebude

bre-burda ( 29. října 2019 11:10 )

Do Egypta zřejmě odjeli, aby tolik nepocítili změnu letního času na zimní.

Zobrazit celou diskusi