Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kurz bitcoinu letí nahoru. Zájem Čechů o kryptoměnu stoupl o pětinu

Autor: ČTK - 
27. června 2019
14:50

Zájem o nákup bitcoinů prostřednictvím sítě bitcoinmatů v Česku se za poslední půlrok zvýšil o pětinu. Důvodem je oživení na trhu kryptoměn a výrazný nárůst kurzu nejrozšířenější virtuální měny v posledních týdnech. Uvedla to společnost WBTCB provozující největší českou síť bitcoinmatů, která čítá 40 zařízení.

„Během posledních šesti měsíců evidujeme po propadu v první polovině roku 2018 opětovný nárůst zájmu nových klientů o nákup bitcoinů. Kdo si však stihl bitcoiny nakoupit již dříve, může se dnes v případě jejich prodeje těšit z velmi zajímavého zhodnocení své investice. Obecně však platí, že spoléhat se na prudké výkyvy je zrádné a je lepší vnímat investici z dlouhodobějšího hlediska,“ uvedl analytik WBTCB Ondřej Příhonský.

Bitcoin tento týden poprvé od loňského ledna překonal hranici 13 000 dolarů (zhruba 330 000 Kč). Od prosince se tak jeho hodnota víc než ztrojnásobila. Bitcoin těží mimo jiné z nedávno ohlášeného plánu internetové společnosti Facebook vytvořit vlastní digitální platidlo, který oživil zájem o kryptoměny. Růst bitcoinu nicméně začíná připomínat situaci před dvěma lety, kdy vrcholila mánie kolem této měny. Bitcoin se na tehdejší vlně zájmu dostal zhruba na 19.500 dolarů, později však oslabil do blízkosti 3000 dolarů.

O bitcoinech slyšelo podle agentury STEM/MARK 76 procent Čechů, tři procenta do nich již investovala a desetina dotázaných o tom uvažuje. Jejich rostoucí hodnota se rovněž odráží v poptávce po investicích do kryptoměny.

World BTC business je společností s nejširší nabídkou směny bitcoinů na trhu. Kromě klasické směny přes bankovní účet nebo bitcoinmat nabízí hotovostní řešení nákupu a prodeje přes partnerskou síť prodejen GECO nebo přes rozhraní NEO účtu české Expobank CZ.

Bitcoin čeká v roce 2020 halving

Kdy nakupovat kryptoměny čtěte ZDE >>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi