Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Vykaďte rakovinu,“ nabádali šarlatáni nemocné. Po skandálu mění Aktip název, bude šidit dál?

Autor: ryc, všm - 
14. dubna 2019
05:02

Za těžké peníze radili „vykadit rakovinu“, teď končí. Institut Aktip, který se nechvalně proslavil jako hnízdo šarlatánů, se po tlaku médií uzavírá. Ovšem vzápětí jeho členové oznámili, že se vlastně jen přesunou jinam a změní název - nově budou vystupovat pod hlavičkou „platformy Jednotné medicíny“.

Vážení a milí přátelé, AKTIP, tak jak jste ho znali, již přestal existovat. Na místo něj se tvoří nástupnická platforma Jednotné medicíny, která již dnes sdružuje daleko více odborníků, než byl původní koncept. Takže se vlastně vůbec neloučíme,“ uvedlo centrum na facebooku.

Žádné omluvy se klienti Aktipu nedočkali. „Ničeho nelitujeme, bylo to nádherných 15 let života a krásné práce. Vytvořili jsme unikátní dílo,“ stojí na stránce šarlatánů, kteří ovšem hodlají pod jinou hlavičkou, ale se stejnými lidmi, pokračovat dál!

Zneužívali zoufalé lidi

Na skandální praktiky pražského „institutu“ upozornil dokument České televize Obchod se zdravím. Postupy šmejdů, využívajících zoufalství nemocných lidí, rozkrýval i deník Blesk.

„Dozvěděla jsem se, že jsem anděl, hrozí mi rakovina a mozková obrna. A psycholožka mi jako řešení nabídla, ať si najdu milence, nebo ať podstoupím detoxikaci, po které lze rakovinu doslova vykadit,“ uvedla herečka Ivana Lokajová, která se skrytými kamerami jako pacientka centrum navštěvovala.

Následně se ukázalo, že třeba autorka výroku „o vykaděné rakovině“ Lenka Krutilová jednooborovou psychologii na Univerzitě Karlově nikdy nevystudovala. Psychiatrička Jarmila Klímová o sobě zase na stránkách Aktipu tvrdila, že je „odborným garantem“, ale nic negarantovala.

Kvůli kontroverzním praktikám bylo loni na Aktip dokonce podáno trestní oznámení organizací Kverulant. Tím se v současnosti stále zabývá policie. 

VIDEO: Milenec, sítko do záchodu i rozvod, to měli doporučovat v centru Aktip. Pacienti promluvili

wildcat ( 5. června 2019 09:28 )

Si vykadily mozek čůzy.

penecas ( 14. dubna 2019 18:20 )

zavřít je dacany!!!

masterofdisaster ( 14. dubna 2019 13:48 )

PPP150W: Myslím, že Buffettuv citát "hloupost" vs. "nenasytná chamtivost" vubec mimo mísu není - týká se to všech možných podvodu, od krácení daní, přes dotační podvod, až ke korupci na všech rovinách společnosti.

PPP150W ( 14. dubna 2019 13:28 )

Ale o podvodu v tom vašem citátu nic není, takže je zcela mimo mísu.

mazd ( 14. dubna 2019 13:00 )

Těm sviním co nic neumí se nechce hákovat u pásu, tak parazitují.

Zobrazit celou diskusi