Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kultovní Primark míří do centra Prahy. Víme, kdy otevře i kde ho najdete

Autor: Zuzana Špániková, Matouš Voldřich - 
28. února 2019
06:20

Na jeho drážďanskou pobočku pořádají Češi nájezdy. Teď to budou mít mnohem blíž. Irský módní řetězec Primark, který míří do Česka, totiž svůj první obchod otevře pravděpodobně na Václavském náměstí v květnu příštího roku. Sortiment by měl mít stejný jako v Německu či Rakousku.

Pražská pobočka Primarku by měla být součástí vznikajícího Květinového domu. Ten vyroste na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice a jeho otevření je plánované na květen příštího roku. Komerční prostory v dolních patrech budovy by tak měl obsadit u Čechů tolik populární módní obchod, v horních patrech budou kanceláře. Informoval o tom server Ihned.cz.

Primark je zaměřený především na módní oblečení za velmi nízké ceny. Kromě toho nabízí doplňky do domácnosti či kosmetiku. „Prodejna bude stejně velká, jak to znají zákazníci ze zahraničí. Dá se předpokládat, že bude nabízet i stejný sortiment,“ uvedl Jan Kotrbáček z realitní poradenské společnosti Cushman & Wakefield, která je partnerem Primarku v Česku.

Konec zájezdů?

Neúspěchu pražské pobočky se zástupci Primarku nebojí. „Nezapomeňme, že značka je úspěšná ve všech zemích, kam vstoupila,“ řekl Kotrbáček. S jejím otevřením však pravděpodobně odzvoní zájezdům českých cestovních kanceláří, které vypravovaly plné autobusy do Primarků ve Vídni či Drážďanech.

Lidové ceny

Proč je nejen u Čechů tak oblíbený? Ceny mírné, oblečení zajímavé. Dámská trička v přepočtu za 135 korun, pánské košile klidně za tři stovky. A výběr levného oblečení pro děti od miminek po větší. To je hlavní lákadlo. A k tomu kosmetika a bytové doplňky.

Móda z Dublinu

Historie Primarku se píše od roku 1969, kdy byl otevřen první obchod s názvem Penneys, a to v Mary Street v irském Dublinu. Za velký a rychlý úspěch vděčí strategii, která kombinuje módní zboží a díky nízkým maržím i nízké ceny. Primark nyní provozuje zhruba 370 obchodů v 11 zemích. Největší prodejna na Market Street v Manchesteru má 14 400 metrů čtverečních ve třech patrech. Značka nemá internetový obchod.

Kam zatím na nákupy

A kam zatím ještě do Primarku? Kromě Vídně a Drážďan je možné udělat si výlet i do nedalekého Linzu, Innsbrucku nebo Ingolstadtu. Letos se otevřou také nové pobočky ve slovinské Lublani a jedna se plánuje také ve Varšavě.

Boj o budovu

O stavbě Květinového domu se dlouho diskutovalo. Předcházela jí totiž demolice novorenesančního domu U Turků z roku 1880. Ten však nikdy nebyl prohlášen za kulturní památku a v roce 2017 byl i kvůli své špatné statice zbourán zcela.

safinka59 ( 5. května 2019 09:37 )

Docela se bavím při čtení příspěvků 😂 Je evidentní, že
téměř nikdo z kritiků ani neví, co Primark nabízí, natož aby byl
v Drážďanech... určitě je lepší atakovat Kaufland, vykupovat ty srač.ky
, dělat zásoby toho hnoje, než si zajet pro kvalitní potraviny a třeba
v Primarku koupit pět levných triček, abych měl na výměnu, když to tři
dny oblečené s smrdí potem... 

Dalimilhruby ( 23. dubna 2019 12:01 )

https://www.rexter.cz/rubriky/zajimavosti/primark-v-praze-nakupy-levneho-obleceni-v-ceske-republice_ 359.html - to je ten správný odkaz....

Dalimilhruby ( 12. dubna 2019 12:07 )

A nevíte, jak to bude s eshopem? Tady jsem našel ( https://www.rexter.cz/rubriky/zajimavosti/primark-v-praze-nakupy-levneho-obleceni-v-ceske-republice_ 359.html ), že prý nebude, ale říkám si proč? Vždyť to už není tak těžké udělat eshop ne?

Maria Scott ( 28. února 2019 17:55 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi >>> www.Takeslim.Com

flora ( 28. února 2019 12:30 )

O demolici původně novorenesančního , po přestavě art deco domu se mnohé diskutovalo, vždy se záverem, že otázkou je co na tomto místě vyroste ale nového. Tak už to víme - prosklené monstrum, nabízející k prodej odpad, svezený ze "západní Evropy" V centru historické Prahy se o něj čecháčci poperou, protože patrně nikdo z nic nemá doma dostatek šuntových hadrů, tašek ,kosmetiky, hrnců atd.

Zobrazit celou diskusi