Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Epicentrum: Obědy zdarma pro děti. Populismus, nebo pomoc potřebným?

Odbornice pro vzdělávání Miluše Vondráková hovořila 10.12. 2018 v pořadu Epicentrum na téma obědy zdarma do škol. Vpravo moderátorka Markéta Volfová.
Odbornice pro vzdělávání Miluše Vondráková hovořila 10.12. 2018 v pořadu Epicentrum na téma obědy zdarma do škol. Vpravo moderátorka Markéta Volfová.  (Autor: Blesk:Foto : Czech News Center / Rušinová Mária)
Autor: Bohuslav Štěpánek - 
10. prosince 2018
14:45

Najdou se na obědy zdarma pro předškoláky a školáky peníze? Bude systém spravedlivý? A nejde o pouhý populismus? Nejen o tom v Epicentru Blesku v pondělí hovořila odbornice v oblasti vzdělávání Miluše Vondráková ze společnosti Tutor. 

flora ( 10. prosince 2018 23:32 )

Chtěla bych vidět seznam škol a počet dětí , kde mají tak chudé děti , že nemají na oběd . Je někde k nahlédnutí?? Kvůli několika jedincům, jejich vyžrané matky s dalšíma třema potomkama, které každý drží zmzlinu nebo obrovský pytel barevných křupek a zapíjejí to colou (i batolata), brázdí město s cigárem, 4cm nehtem. Prostě chudinky nemají čas uvařit a nemají na obědy pro nejstarší dítě, které už chodí do školy(někdy). Natož ohřát zbytky od včera , to už vůbec nepadá v úvahu!!! Vyhozené oeníze!! Populismus.

AliceNovakova3 ( 10. prosince 2018 19:18 )

Tak za prvé, socani nebudou platit obědy, ale lidé, kteří odvádí peníze státu a oni je pouze přerozdělí. To je jen znak líbivé politiky a ne soucitu. O obědy dětem by se měli předně starat rodiče, protože tito neplatiči nejvíce využívají i sociální dávky. Mluvila jsem s paní, která vybírá ve školce za obědy. Má pořád problémy s neplatiči, ale ne s chudými lidmi. Chudí lidé se totiž začalo říkat všem netáhlům a nehospodárným lidem, kteří neřeší co bude zítra. Pokud je bude stát ještě více dotovat, tam jim odpadnou i ty základní povinnosti. Tím vlastně bude obírat zodpovědné rodiče, protože všichni se budou muset podílet na této politické akci.

lalia ( 10. prosince 2018 16:30 )

Důchodcům obědy slevnit,ne zadarmo to oni nechtějí.Na vesnicích jim nepomáhá charita a j.zařízení.Jsou bezradni,škola odmítá poskytovat obědy do obědníků,nevím kdo to škole zakazuje.Opravdu důchodcům na vesnicích by to pomohlo.Na domovy důchodců se čeká dlouho a někdy se ani nedočká.

lalia ( 10. prosince 2018 16:26 )

Proč nadáváte na socany?Cožpak vám není líto dětí,kterým rodiče nezaplatí obědy?Nechci plošné placení zadarmo,jen těm potřebným,kterým se dávají dávky a rodiče je propijí,kupují drogy atd.Dát jim poukázky pro děti do jídelen a o to méně na dávkách,aby to měly děti jisté.Socani se vždycky zastávali potřebných lidí už v historii našeho národa.Za to je chválím.

spliny ( 10. prosince 2018 15:13 )

Pokud bude Česko rozvojový a žebrácký stát s 13-15tis platem tak je to jedině správné !!!!! polovina čechů žije na hranici chudoby i po těch 30 letech bez KSČ. To bylo slibů jak doženem Rakousko a zatím velký kulový!!!! Pořád jen zdražování,hnus.

Zobrazit celou diskusi