Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Hity mezi letenkami na konec roku: Vánoce v Paříži, za teplem do Dubaje, Egypta i Bangkoku

Autor: ČTK - 
9. prosince 2018
12:59

Nejoblíbenějšími destinacemi na období Vánoc a Nového roku jsou mezi českými turisty Paříž, Londýn a Dubaj. Z exotických destinací vede Bangkok. Vyplývá to z prodejů letenek portálu Letuška.cz. Za první trojkou jsou evropské destinace Frankfurt, Vídeň a Amsterdam.

„Tyto země se o Vánocích tradičně drží mezi oblíbenými cíli českých turistů, kteří se tam vydávají především za vánočními trhy a nákupy, podobně jako do Londýna. Zároveň ale i tento rok přibývá Čechů, kteří chtějí strávit svátky v teple,“ uvedl ředitel Letuška.cz Josefa Trejbal.

Zájem českých turistů o dovolenou v Dubaji i celých Spojených arabských emirátech roste. Loni počet Čechů, kteří zavítali do SAE, stoupl o čtvrtinu na 70 000. „Dubaj má v zimě obrovskou výhodu nejbližší exotiky, navíc do ní z Prahy létá několik spojů denně,“ uvedl Jan Osúch z turistického zastoupení Dubaje v Praze.

Podle údajů cestovní agentury Invia.cz vyrazí letos na Štědrý den či na Silvestra do zahraničí o pětinu více lidí než vloni. Zájem mají cestovatelé především o zájezdy do teplých krajin, například ve Spojených arabských emirátech oslaví Štědrý den téměř šestkrát více osob než vloni. Nejvíce Čechů pak volí dovolenou v Egyptě.

Egypt je nadále nejpopulárnější destinací, kam Češi jezdí prožít Štědrý den i následující sváteční týden. Postupně ale objevují také další země. Zájem mají například o pobyty na Kapverdách, Kanárských ostrovech, Maledivách nebo na Kubě,“ dodala mluvčí Invie Andrea Řezníčková.

ollina ( 9. prosince 2018 14:03 )

Nabídněte letenky do Paříže neziskovkám.......

andorea ( 9. prosince 2018 13:37 )

Tak Vánoce v Paříži mohou být v současné situaci opravdu nezapomenutelným zážitkem.

Zobrazit celou diskusi