Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ředitel vykázal Zemana za vulgarity „na kompost“. Portréty nevrátí a čelí hněvu

Autor: ČTK, nkov - 
29. října 2018
20:10

Rada Ústeckého kraje v pondělí vyjádřila zásadní nesouhlas s prohlášením ředitele teplického gymnázia Zdeňka Bergmana o tom, že dal školníkovi pokyn zahrabat obrazy prezidenta Miloše Zemana do kompostu. A to kvůli vulgárnímu vyjadřování hlavy státu. Krajská rada se domnívá, že tím ředitel poškodil dobré jméno gymnázia a Ústeckého kraje. Rada zatím neřešila, zda řediteli odebere odměny.

Ředitel dal sundat prezidentské obrazy ze stěn ve třídách před čtyřmi lety poté, co Zeman veřejně použil sprostá slova. „Chtěl jsem tím vyjádřit, že jestliže dosud ty obrazy pana prezidenta byly ve skladu a já jsem uvažoval o tom, že je třeba jednou vrátím, tak teď po tom dalším excesu pana prezidenta jsem se rozhodl, že už je nikdy nevrátím,“ řekl Bergman.

Zeman naposledy mluvil vulgárně v části rozhovoru pro Český rozhlas, kde prozradil jména některých lidí, které vyznamená u příležitosti 28. října. Za vulgarismy ho kritizovali někteří politici. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) obdržela čtyři stížnosti na vulgární výroky prezidenta.

Vyjádření na sociální síti bylo podle Bergmana trochu expresivní. „Ve skutečnosti samozřejmě jsem školníkovi žádný takový pokyn (zahrabat obrazy do kompostu) nedal. Obrazy jsou dál v tom skladu. Ale chtěl jsem tím vyjádřit to, že s návratem obrazů na čelní stěny učeben rozhodně nepočítám,“ uvedl Bergman.

Náměstek hejtmana: Omluva je na místě

Školství má v kraji v gesci náměstek hejtmana Petr Šmíd (SPD-SPO). „Není dle mého názoru možné, aby ředitel krajské příspěvkové organizace, který má být navíc vzorem pro své žáky, takto nevhodně veřejně vyjadřoval své názory směrem k hlavě státu,“ řekl ČTK Šmíd.

„Musím říct, že je mi lhostejné, zda by se prezident jmenoval Havel, Klaus, Zeman nebo Drahoš. Je to nepřípustné a ředitel by se měl za své jednání veřejně omluvit,“ uvedl náměstek hejtmana.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Diginka ( 16. prosince 2019 23:41 )

Dobře udělal. Ještě by někdo ze žáků chtěl být jako on. Prémie si zaslouží v plné výši. Ještě že je pár takových!

blackhole1 ( 30. října 2018 14:38 )

Ředitel vypadá jak perdel stoletého orangutana a jeho myšlenkya činy tak take vypadaji..

salto ( 30. října 2018 08:29 )

Pan ředitel je geroj a se Zemanem se vypořádal správně - po bolševicku

prasatkopepicek ( 30. října 2018 07:59 )

nazdar carmine, zase te blokli?

5nastolevceskych ( 30. října 2018 07:23 )

Je nezodpovědné ty obrazy zahrabat do hnoje. Ten hnůj se může od nich zkazit, když chytí od nich "virózu".Je nezodpovědné ty obrazy zahrabat do hnoje. Ten hnůj se může od nich zkazit, když chytí od nich "virózu".

Zobrazit celou diskusi