Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Státní superzakázku na auta vyhrála nejspíš Škoda. Jde o vozy za 800 milionů

Autor: ČTK, nkov - 
5. července 2018
14:00

Stát na přelomu června a července uzavřel tendr na nákup a servis osobních aut za více než 800 milionů korun. Uvedl to ve čtvrtek web iDnes.cz na základě vyjádření ministerstva financí (MF). Hlavního vítěze zatím stát nezveřejnil, podle serveru se jím zřejmě stane tuzemská automobilka Škoda Auto. Do poloviny července ale ještě trvá lhůta pro případné podání námitek proti výsledku výběrového řízení.

Stát v tendru oslovil několik automobilek i dealerů aut. Většinu požadovaných vozů dodá podle webu iDnes.cz Škoda a část také její hlavní konkurent na českém trhu, automobilka Hyundai. Firmy nechtěly tendr do vyhlášení oficiálních výsledků komentovat.

„V souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek bylo oznámení o výběru dodavatele zasláno pouze účastníkům zadávacího řízení. Pokud nebudou ve stanovené lhůtě podány námitky, se kterými by se ministerstvo financí muselo vypořádat, po jejím vypršení ministerstvo neprodleně uzavře smlouvy s vybranými dodavateli, které bude možné zveřejnit. Lhůta vyprší v polovině červencem,“ oznámil Filip Běhal z tiskového oddělení resortu financí.

Zakázka se týká dodávky aut na běžný pohon, včetně servisu a asistenčních služeb. Vozy bude stát odebírat průběžně podle potřeby během dvou let. Zakázky se kromě ministerstva financí jako centrálního zadavatele účastní také ministerstva dopravy, obrany, průmyslu a obchodu, kultury, školství, zdravotnictví, životního prostředí a pro místní rozvoj.

agfor ( 5. července 2018 15:50 )

Tak nezveřejnili výsledky ? No, vlastně občanovi není nic do toho, za co rasistický stát vyhazuje jemu ukradené peníze.

Zobrazit celou diskusi