Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ČT vypověděla smlouvu na iVysílání. Přijdou diváci o pořady na internetu?

Autor: ČTK, ivm - 
31. května 2018
11:05

Česká televize vypověděla smlouvu s firmou SuperNetwork, která pro ni od května provozuje její internetový archiv iVysílání. Napsal to web Lupa.cz, kterému to potvrdila mluvčí televize Karolína Blinková. Důvodem výpovědi podle ní bylo opakované porušení smlouvy ze strany provozovatele. Jeho vyjádření ČTK zjišťuje.

Firma SuperNetwork se novým technickým provozovatelem iVysílání stala letos v květnu po vítězství v tendru z loňského roku, píše Lupa.cz. Podle Blinkové nyní ukončení smluvního vztahu řeší právníci.

Loňské výběrové řízení bylo druhým pokusem najít provozovatele iVysílání, první tendr ČT zrušila, protože kvůli formálním nedostatkům vyřadila tři ze čtyř uchazečů. Do druhé soutěže se už přihlásili jen dva zájemci, a to bývalý provozovatel O2 a právě SuperNetwork podnikatele Zdeňka Cendry. Vítěz měl podle smlouvy za tři roky svých služeb od ČT inkasovat 18 milionů korun.

Mluvčí slibuje: iVysílání bude fungovat dál

Na webu iVysílání.cz si lidé mohou dodatečně přehrát pořady z běžného vysílání ČT. Dostupné jsou prostřednictvím počítače a chytrých televizorů, které umožňují takzvané odložené sledování.

Blesk Zprávy zjišťovaly, zda a případně od kdy se mají diváci ČT obávat, že o iVysílání přijdou. „Celou věc řeší naši právníci. Nicméně diváků iVysílání by se nastalá situace dotlknout neměla, vše bude fungovat tak jak má,“ uvedla mluvčí Karolína Blinková.

lisakjirka ( 31. května 2018 12:16 )

Jestli bude nebo nebude fungovat je mně úplně jedno ! Na ČT se stejně nedívám protože lhaní mně stačí v PS od *demoličního bloku*.

Zobrazit celou diskusi