Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

IDOS dostal konkurenci. Služba Bileto slibuje lepší vyhledávání jízdních řádů

Autor: Živě.cz, David Polesný - 
22. května 2018
19:00

Vyhledá spojení veřejnou dopravou mezi libovolnými místy v Česku, přitom kombinuje vlaky, autobusy, městskou hromadnou dopravu a třeba i lodě. Dopočítá i potřebné pěší přechody a všechno ukáže v přehledné aplikaci. To je Bileto, znovuzrozená česká služba pro cestující. 

Startup Bileto si před pár lety dával za cíl vytvořit univerzální platformu pro dopravce, díky které by mohli snadno prodávat své jízdenky elektronicky. Zároveň by tak pro cestující vznikla služba, která by vyhledala spoj a rovnou by nabídla i koupi potřebných jízdenek. Tak hladce to nakonec nešlo, ale služba nyní zažívá restart s novým posláním – chce narušit monopolní postavení služby IDOS.

Z Bileta je teď především vyhledávač spojení. Snaží se být přitom modernější, přehlednější a chytřejší než zavedená konkurence. Vyhledané spoje jsou řazeny podle času a dají se řadit buď podle rychlosti, nebo podle počtu přestupů. Vybraný spoj si pak můžete nechat zobrazit formou podrobného itineráře nebo na mapě. V rámci uživatelského účtu je pak možné ukládat oblíbené spoje nebo nejčastější cíle.

Celý článek čtěte na Živě.cz

Novým vlastníkem Bileto je mediální firma Czech News Center, a.s. Ta je zároveň vlastníkem Blesk.cz.

Zobrazit celou diskusi