Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brněnský starosta Rotrekl (†62) náhle zemřel. Přímo na akci městské části

Autor: ČTK, kal, jn - 
13. května 2018
10:10

Při akci městské části Brno-jih v sobotu večer náhle zemřel v 62 letech její starosta Zdeněk Rotrekl. Nedokázali mu pomoci ani záchranáři. Informaci v neděli ráno potvrdil jeho syn a taktéž člen rady městské části David Rotrekl.

Starosta zemřel na Heršpické pouti, kterou městská část v sobotu pořádala. Akce začínala už od deseti dopoledne mší a koncertem duchovní hudby, odpoledne na ni navázal program pro děti. Večer přišlo na řadu posezení u vína s tombolou i soutěž o babský koláč a ve 20 hodin bylo v plánu v restauraci Parlament několik slov od vedení radnice.

„Zemřel starosta městské části Brno-jih Ing. Zdeněk Rotrekl. Vážil jsem si jej jako slušného a pracovitého člověka, který dělal vše s nejlepším úmyslem a nikdy neodmítl kultivovanou debatu. Byl to milý, dobrý a hlavně hodný člověk. Čest jeho památce,“ uvedl na Twitteru brněnský politik David Grund (ODS).

„Najednou sjel ze židle“

„Najednou sjel ze židle,“ uvedl na Twitteru Lukáš, jeden z účastníků akce, který starostovi volal záchranku. „Sanitku jsem skutečně volal a lidé ze záchranky se starali s veškerým úsilím. Byl to dobrý člověk, který se dobře staral o svou rodinu,“ dodal pak Lukáš pro Blesk Zprávy.

Mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová pro Blesk Zprávy uvedla: „Když jsme přijeli na místo, staršího muže už resuscitovali přítomní svědci. Přes všechnu snahu záchranářů ale na místě zemřel.“

Zdeněk Rotrekl ze sdružení STAN-Šance pro jih se stal starostou teprve loni v prosinci, když se rozpadla dosavadní koalice vedená starostou Danielem Kyprem z ANO. Do opozice společně s ANO odešli lidovci a TOP 09. K dosavadním členům koalice Šance pro jih a Zelená republika naopak přibyli sociální demokraté, kteří se v roce 2014 stali vítězi voleb. Součástí je i jeden nezařazený zastupitel zvolený za ODS.

Již příští sobotu se můžete těšit na tradiční Heršpickou pouť😊 Ve spolupráci s Restaurace Parlament - Brno jsme pro Vás připravili bohatý program👌

Zveřejnil(a) Brno-jih / oficiální stránky MČ dne 4. květen 2018

Nové komunální volby se konají letos na podzim. Jak budou radní bez starosty necelého půl roku pokračovat, se bude jednat.

Při akci městské části Brno-jih v sobotu večer náhle zemřel v 62 letech její starosta Zdeněk Rotrekl Při akci městské části Brno-jih v sobotu večer náhle zemřel v 62 letech její starosta Zdeněk Rotrekl | STAN

egyptanka ( 3. června 2018 16:51 )

Ztráta je to pouze pro rodinu. Pro společnost ne.

deratizater ( 13. května 2018 14:14 )

Pokud není za něho okamžitá náhrada tak to beru.Kecat a chlastat umím tak jsem vhodným kandidátem na funkci starosty

pelagie ( 13. května 2018 13:28 )

co je na tom strašného??takový konec by jsme si měli všichni přát...přijde najednou, bez bolestí a utrpení....

mrdkazkrtka ( 13. května 2018 12:36 )

Děda vypadal ovšem na 85 let ! Asi měl hodně starostí

baronessa ( 13. května 2018 12:20 )

Šťastná smrt. Ale šok pro pozůstalé. Někdo o smrt prosí v bolestech a trápení, a tady o ní ani nevěděl. Tak bych si to přála taky.

Zobrazit celou diskusi