Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Puch k nevydržení u Slaného: Na pole někdo vyhodil tuny česneku

Video se připravuje ...
Autor: bud - 
22. dubna 2018
18:35

Neznámý člověk vysypal na pole nedaleko města Slaný tuny česneku a cibule. Do okolí se šíří nepříjemný zápach. Během neděle, poté co o tom informovala média, byl česnek z místa odvezen. Na místě ale zůstaly další stovky kilogramů červené a bílé cibule, která v parném počasí začala hnít.

Na hromadu vyhozeného česneku jako první upozornily Kladenské listy. Všiml si jí a vyfotil redaktor, který projížděl kolem. Česnek někdo pravděpodobně vysypal před víkendem na pole za továrnu na severu města.

Zůstaly kilogramy tlející cibule

Během neděle, pravděpodobně krátce po poledni, ale česnek z pole zmizel. Na místě zůstala jen ohromná hromada hnijící cibule, v okolí se také válejí zbytky česneku. Do okolí se tak stále šíří nepříjemný zápach. Odhadem může jít o několik desítek až stovek kilogramů cibule.

„Je to hrozný puch, nechápu, kdo to mohl vyhodit. A bude to ještě horší, až se vítr stočí směrem na Slaný, to nebude moc příjemné,“ řekl pro Blesk.cz jeden z místních obyvatel, který zrovna s přáteli procházel kolem.

Policie zatím nedostala žádné hlášení od občanů. „Policisté nicméně na místo vyrazili a zjistili, že česnek už se na místě nenachází,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí středočeské policie Marcela Pučelíková. Podle ní tak věc zatím neprošetřuje, protože podle dostupných informací nedošlo k porušení zákona.

salto ( 23. dubna 2018 08:20 )

Takže se v podstatě nic neděje, policie pomáhá a chrání, gauneři si dělají co chtějí - inu Česká republika

villon ( 22. dubna 2018 22:54 )

Hromada česneku obratem zmizla? To bude aspoň tejden hrát prym na meníčku ve Slaným česnečka a hovězí na česneku. Inu mlsné jazýčky, cibulačka tolik netáhne... Snad Kladeňáci by mohli vyslat pár Tatrovek a nakladač.

gladio ( 22. dubna 2018 21:14 )

jmenuje se to podnikání ,kapitalismus , aby podnikatelská sv*ině ušetřila pár stovek za likvidaci odpadu vysypou cokoliv kamkoliv, není problém zjistit kdo to byl, protože jen pár podnikatelů v oblasti tohle může udělat ,ale tento zrůdný režim kryje podnikatelské zločince

agfor ( 22. dubna 2018 19:13 )

To zase nějaký zemědělec vyhodil přebytečné zásoby, aby se udržely vysoké ceny. Nic se neděje, dotace dostal.

Zobrazit celou diskusi