Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nový šéf pošty bude vybrán z 19 uchazečů. Jména ministerstvo tají

Autor: ČTK, AKu - 
11. dubna 2018
16:47

Česká pošta ve středu na svém twiiterovém účtu bez dalších podrobností uvedla, že do výběrového řízení na nového generálního ředitele České pošty se přihlásilo 19 uchazečů. Jejich jména sdělí ministerstvo vnitra až po skončení řízení. Nástupce předchozího šéfa Martina Elkána by měl být znám do konce dubna.

„Do 9. dubna bylo možné podávat přihlášky do výběrového řízení na generálního ředitele České pošty. Do tohoto termínu bylo ministerstvu vnitra doručeno 19 obálek. Jména uchazečů sdělíme po ukončení výběrového řízení,“ řekla ČTK Klára Pěknicová z oddělení komunikace ministerstva vnitra, které tendr jako zřizovatel pošty vypsalo.

Uchazeč o post šéfa největšího zaměstnavatele v zemi musí být vysokoškolák s českým občanstvím, musí mít tři roky praxe ve vrcholovém výkonném managementu státem vlastněné firmy a minimálně pět let praxe ve statutárních orgánech nebo vedení jiné obchodní korporace. Musí také umět anglicky a měl by mít prověrku pro přístup k utajovaným informacím stupně „důvěrné“.

Ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar (za ANO) Elkána odvolal ke konci února, protože podle něho neměl vizi dalšího směřování firmy. Česká pošta by měla mimo jiné zrychlit projekt Pošta Partner, zmodernizovat třídicí uzly či balíková centra, zkvalitnit IT infrastrukturu a zaměřit se více na portfolio služeb, které přinášejí finanční efekty, řekl Metnar. Dočasně poštu vede ředitel divize poštovní provoz a logistika Vít Bukvic.

Česká pošta spravuje 3200 poboček, což představuje jednu z nejhustších sítí v Evropě. Podnik zaměstnává zhruba 30 000 zaměstnanců a v roce 2017 mu klesl zisk o polovinu na 110 milionů korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi