Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman zveličil migraci, nemáme moc společného, řekl Babiš v Německu. Stále ho ale podporuje

Autor: ČTK, ivm - 
31. ledna 2018
14:24

S prezidentem Milošem Zemanem nemám téměř nic společného, je přesvědčen současný předseda vlády v demisi Andrej Babiš. Toto tvrzení uvedl v rozhovoru pro německý deník Die Welt. Zemana rovněž označil za svého prezidenta a uvedl, že je podle něj proti Zemanovi vedena kampaň. 

„Téměř vůbec nic,“ odpověděl Babiš stručně na otázku, co má společného se Zemanem. „Poslouchejte, je to můj prezident. Podporoval jsem ho. Nemáme sice vždycky stejný názor, ale on mě také podporoval,“ řekl pak na další dotaz český premiér v demisi, který také vyjádřil spokojenost s výsledkem prezidentských voleb.

V Německu ho vidí jako populistu

„Jeho problém spočívá v tom, že vy, západní novináři, kopírujete všechny hlouposti, které napíšou jeho nepřátelé. Je proti němu vedena kampaň. Ale i já jsem ho v některých bodech kritizoval,“ uvedl dále Babiš, který před druhým kolem voleb Zemanovi doporučil, aby se distancoval od svých nejbližších spolupracovníků - kancléře Vratislava Mynáře a poradce Martina Nejedlého.

Šéf vládní strany ANO také vyjádřil názor, že Zeman zpočátku zveličoval téma migrace. Především se ho ale podle něj chopila pravicově extremistická strana v Česku. Jakou má na mysli, neupřesnil.

Babiš dále prosazuje svůj menšinový kabinet

Babiš, který je v Německu stejně jako Zeman často označován za populistu, byl v rozhovoru dotázán i na amerického prezidenta Donalda Trumpa a někdejšího italského premiéra Silvia Berlusconiho, tedy dvojici politiků, s nimiž bývá často srovnáván. „S Trumpem jsem měl dříve společné to, že jsme oba měli české ženy. To je všechno. A co se týče Berlusconiho: Nemám žádné televize, jen jeden hudební kanál,“ řekl Babiš.

Současný premiér se vyjádřil také k tvorbě vlády. Zopakoval, že by nejraději stál v čele menšinového kabinetu. Uvidí se podle něj, koho si do svého čela na nadcházejícím sjezdu zvolí sociální demokraté. „Ale jsem zklamán ze všech stran, které se z různých důvodů zdráhaly podpořit moji vládu,“ uvedl.

 

kobyIa1 ( 31. ledna 2018 15:52 )

Podvraťák Okamuru nesnáším co nalez do politiky. Křivák od pohledu využil o volbách jediné téma pro hlupáky. Nikdo není vítač !!!

sama005 ( 31. ledna 2018 15:38 )

zdravim...pamatujes si me? ......ak tady tyto dva znam

lambrika ( 31. ledna 2018 14:46 )

Někdo mu volal , tak nechal asi 16 lidi na sebe asi 15 minut čekat. Pak si krásně protahoval rukou obličej.

auslak ( 31. ledna 2018 14:36 )

Nikde jsem se nedočetl ani neslyšel jaká delegace nebo kdo přijel do Prahy. Ví to někdo ??

Zobrazit celou diskusi