Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Davídek při teroru v Berlíně přišel o mámu. Merkelové teď dal drsný vzkaz

Autor: Mii - 
21. prosince 2017
19:10

S německou kancléřkou Angelou Merkelovou se tento týden nesetkal jen manžel Češky Nadi Čižmár (†34) Petr. Schůzky se účastnil i jejich syn Davídek (6), se kterým jeho otec nyní žije v Drážďanech. Pro Merkelovou nakreslil obrázek se vzkazem, ze kterého mrazí, píše web Seznam Zprávy. Naďu a dalších 11 osob loni v prosinci zavraždil terorista na vánočních trzích v Berlíně.

Už je to rok, co do davu lidí popíjejících svařené víno v Berlíně najel terorista v kamionu a zavraždil 12 lidí. Mezi oběťmi byla i Češka Naďa, jejíž manžel Petr se synem přijal tento týden pozvání na setkání s Angelou Merkelovou.

Otázek měl hodně. Jako ostatní pozůstalí po obětech byl totiž rozzloben přístupem Německa k vyšetřování události. Společně s nimi dokonce na začátku prosince sepsal otevřený dopis, ve kterém Merkelovou tvrdě kritizuje. „Paní kancléřko, útok na náměstí Breitscheidplatz je i tragickým důsledkem politické nečinnosti vaší vlády. V době, kdy se výrazně zvýšilo ohrožení islámskými radikály, jste propásla možnost včas zvýšit prostředky a reformovat spletité struktury úřadů pro boj s tímto nebezpečím,“ napsali pozůstalí.

Video  Naďu Čižmár (†34) zabil islamista v Berlíně: Její syn vzpomíná u obrázku a přemýšlí o zločincích  - David Vaníček
Video se připravuje ...

Nakonec Čižmár od Merkelové dostal ujištění, že se na událost nezapomnělo. „Ona přislíbila, že se postará o to, aby se všechno vyjasnilo, vyšetřilo. Uvidíme, co se stane doopravdy. Já jsem na to sám zvědav,“ popisoval Čižmár odpověď kancléřky. Jeho malý syn pak Merkelové věnoval dva ručně kreslené obrázky. Na jednom z nich stálo: „Když budou všichni zločinci ve vězení, tak tě mám rád.“

V Egyptě islamista zabil Česku Lenku

Útok na berlínských trzích byl jedním z nejhorších teroristických útoků v historii Německa i Evropy. Pět dní před Štědrým dnem terorista Amri s kradeným kamionem vjel do davu lidí a spáchal ohromné škody na životech. V přestřelce jej pak o několik dnů později zabila italská policie.

Od té doby si teroristické útoky ve světě vyžádaly ještě jeden život českého občana. Zraněním podlehla v létě účetní Lenka, kterou islamista pobodal nožem během její dovolené v Egyptě.

nazornavec ( 18. února 2018 19:01 )

Prakticky každý týden dojde na blízkém východě k teroristickému útoku proti civilistům. Proč se nepíše i o tom?

nazornavec ( 18. února 2018 18:58 )

Hovno pozvala. Myslím, že tu uprchlíky nechce, stejně jako ostatní. Prostě špatně formulovala pár vět a už to bylo.

rockyshowman ( 22. prosince 2017 15:00 )

Člověče, co to tady žvaníte za prasečiny!!! My jsme kultivovaná evropská civilizace! My se musíme zbavit lidí, kteří jsou původcem toho, co se tady děje. Ta žena bude jednou souzena za pokus o likvidaci civilizované Evropy. Takto se může chovat pouze zrůda a ne člověk. Tolik utrpení v Evropě ještě nebylo. Ti její ochránci se nás snaží zlikvidovat pomalu ale jistě. Chodí kontroly na důstojný život kaprů v kádích. Špatně zabitý kapr- flastr...atd. A jak ti její pozvaní kluci zabíjejí zvířata jak? Podřezávají je. A zajatce, co s něma dělají? Ti střílejí a vraždí bez uzardění na tváři, A vy se tady předvádíte jako ubožák !

Xeen ( 22. prosince 2017 14:41 )

§ 23Spolupachatel Byl-li trestný čin spáchán úmyslným společným jednáním dvou nebo více osob, odpovídá každá z nich, jako by trestný čin spáchala sama (spolupachatelé). Paní Merkel tyto lidi přímo do Německa pozvala, tedy svým úmyslným jednáním umožnila spáchat nejen tento trestný čin.

Yarda ( 22. prosince 2017 11:33 )

http://debaty.net/debates/38973-koukam-ze-soudruzi-z-dojcland-dojcland-ybr-ales-maji-zastupny-proble m

Zobrazit celou diskusi