Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Češi už mohou nakupovat v Lidlu online: Potraviny e-shop nenabízí, co ano?

Autor: ČTK, ula - 
20. září 2017
11:38

Diskontní řetězec Lidl spustil po týdnu testování internetový obchod se spotřebním zbožím. Na adrese www.lidl-shop.cz nabídne dvakrát týdně produkty, které se o týden později objeví v kamenných prodejnách. Uvedl to dnes v tiskové zprávě. Potraviny e-shop nenabízí. Vedle pravidelné akční nabídky e-shop nabídne i stálý sortiment. Budou tu i výrobky a značky, které zákazníci v kamenných prodejnách nenajdou.

Objednané zboží bude doručeno do tří dnů od objednání, platba je možná platební kartou při objednání nebo dobírkou. Cena dopravy začíná na 59 Kč, při objednávkách nad 1000 Kč je zdarma. Doručuje společnost PPL buď na zvolenou adresu, nebo do podacího a výdejního místa.

Největší logistické centrum

„Jsem rád, že ČR má výsadní postavení a náš e-shop je vůbec první ve střední a východní Evropě (v rámci Lidlu),“ uvedl generální ředitel Lidl ČR Pavel Stratil.

Společně s e-shopem začal plný provoz v největším logistickém centru pro elektronický obchod v rámci Lidlu, které je v Plzni. Většinu sortimentu, 90 procent, tvoří oblečení, obuv, sportovní potřeby, vybavení pro domácnost, zahradu a dílnu.

Provoz centrum zahájilo loni v listopadu a dosud zásobovalo e-shopy v Německu, Belgii a Nizozemsku. Na 44.000 metrech čtverečních skladovací plochy je tu více než 19.000 druhů zboží, pracuje tu 1100 zaměstnanců.

Lidl umístil do svého letáku černošského modela a vzbudil tím velkou aféru. Podívejte se, jak na to reagoval Miloš Zeman:

Lidé vzali e-shop útokem

Nadšení nakupující se do e-shopu nahrnuli zřejmě tak rychle, že po chvíli provozu nebyly stránky k dispozici. Lidl okamžitě systém posílil a zároveň požádal o shovívavost během prvních dnů provozu.

E-shop přestal po chvilce fungovat. E-shop přestal po chvilce fungovat. | Facebook LIDL

Lidl požádal o shovívavost. Lidl požádal o shovívavost. | Facebook LIDL

Češi utrácí na internetu stále více

Češi při nákupech v e-shopech utratili během prvního pololetí letošního roku 46,4 miliardy korun, meziročně o 13 procent víc. Vyplývá to z údajů portálu Heureka.cz. Ve druhé půlce roku by růst měl zrychlit. Podle odhadu Asociace pro elektronickou komerci letos tržby internetových obchodů dosáhnou zhruba 115 miliard korun. Podíl e-commerce na celkovém maloobchodu stoupne na téměř 11 procent.

prycsnima ( 20. září 2017 12:51 )

 Mohu si objednat bibli,krucifix nebo řetízek s křížkem?Jeszliže ne tak holt nic neobjednám.

al.bunda ( 20. září 2017 12:49 )

V Lidlu jo? ;-D ;-D To jsem se posmál,kolik vám zaplatil za tuto REKLAMU prezentovanou jako zprávu

malejavelkej ( 20. září 2017 12:32 )

Jen ať si je nechají. Přestali jsme tam nakupovat a už ani nebudeme.

prochaskanamoste ( 20. září 2017 12:17 )

Soudě dle reklamy,jejich cílovou skupinou jsou černoši.Ať tam nakupují tedy oni, já tam nemám co dělat.

iFender ( 20. září 2017 11:54 )

U Slunickaru(Gutmenschen) nenakupuji!Thanxxx mam vas az po krk!

Zobrazit celou diskusi