Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Češi po 36 hodinách čekání odletěli z Egypta. Letadlo s nimi vzlétlo až napočtvrté

Autor: vei/ČTK - 
21. srpna 2017
09:29

Letadlo s českými turisty, které kvůli poruše uvízlo zhruba na den a půl v egyptské Hurghadě, se dnes ráno vrátilo do Bratislavy. Letoun české společnosti Travel Service převážel hlavně turisty ze Slovenska. V pondělí to řekla mluvčí Travel Service Vladimíra Dufková.

Původně mělo letadlo odstartovat z Hurghady v sobotu ve 14:35. „Po prvním hlášení závady jsme seděli v letadle asi tři hodiny, než přišli technici. Poté letadlo odrolovalo, ale závada se ohlásila zase. Byli jsme proto vpuštěni zpět do letištní haly,“ řekl ČTK jeden z turistů Jiří Polášek.

Znovu se lidé do letadla dostali v sobotu večer, ale problém se objevil opět, a tak byli po půlnoci odvezeni do hotelu. Dopravce musel poslat do Hurghady tým techniků. Nakonec turisté odletěli až dnes po 02:00 a krátce po 06:00 dorazili do Bratislavy. Někteří si stěžovali na odklady letu, ale Polášek ocenil práci cestovní kanceláře Fischer i Travel Service. „Zachovali se velmi vstřícně. A na to, že museli technici letět do Egypta, to bylo vyřešeno celkem rychle,“ řekl Polášek po přistání.

Travel Service patří do skupiny Unimex Group, téměř poloviční podíl v dopravci drží čínská investiční společnost CEFC. Loni Travel Service přepravil téměř 6,3 milionu cestujících. Firma na trhu působí od roku 1997. Je lídrem v charterové dopravě v Česku, na Slovensku a v Maďarsku, významný podíl trhu má i v Polsku. Zároveň je spolumajitelem Českých aerolinií, ve kterých drží 34procentní podíl.

Jak žádat aerolinky o odškodnění a na co si dát pozor? Čtěte ZDE

renataren ( 21. srpna 2017 17:25 )

Koukám, že Tracel agency někomu dost vadí... Konkureční boj??? To je již několikátý článek pomlouvající tuto firmu!! Jenom blbec by neviděl, co je do očí bijící!

bursik ( 21. srpna 2017 14:38 )

surfer pise voloviny 1. fischer je jen jmeno cK ma skupina co ho znicila 2. Spinavci jsou vsude nejen v Egypte 3. je videt ze koukate akorat tak z okna a nevite ktera bije a vubec ty Vase primitivnosti na to neni nikdo zvedav

ivoadler ( 21. srpna 2017 13:03 )

On zkrachoval i v Česku. Značku Fischer už vlastní někdo jiný. Ale že nás všechny svým podnikáním okouzlil! Kožený zrovna tak. Že se jedná o podvodníky se zjistilo až časem. Když to bohatství tak přitahuje. Je to doklad o kvalitě osobnosti. Nějaká socka z paneláku nemůže být kvalitním člověkem.

bursik ( 21. srpna 2017 12:27 )

stava se to dost casto a jsou zakony ze napr musi priletet nahradni letadlo pouze z Prahy.Vetsinou spolecnost rozda "stravenky "na jidlo a piti a cestujici cekaji .I bez poruch ty kontroly je cely den dovolene pryc.A beda Kdyz Lufthansa zacne stavkovat.Nikdy clovek nevi jak a kdy kam dojede Nejlepsi asi bude delat vylety autem v malem okruhu a na to triskani po dalnicich a letistich v plne sezone A s detickama si odpustit

ivoadler ( 21. srpna 2017 11:41 )

Jakou kompenzaci dostali turisti?

Zobrazit celou diskusi