Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kadaní projel vlak bez strojvedoucího: Zastavil až po dvou stanicích

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: bop - 
3. srpna 2017
19:31

Neobvyklou podívanou zažili cestující, kteří měli v plánu nastoupit ve stanici Kadaň do vlaku směr Kadaň-Předměstí. Stanicí totiž projela souprava bez strojvedoucího! O žádné testování nové technologie přitom nešlo... Pracovníkům nádraží zkrátka ujel prázdný vlak.

Původně vlak stojící ve stanici Kadaň-Prunéřov tvořily dvě jednotky. Když jedna objížděla druhou, došlo ale k nespecifikované chybě a část vlaku, ve které nebyl strojvedoucí ani žádní jiní lidé, se rozjela směrem na Předměstí. Projela přitom stanici Kadaň.

„Včera ve čtyři hodiny padesát pět minut došlo k nezajištěné jízdě neobsazené vlakové jednotky Regiopanter z Kadaně-Prunéřova bez strojvedoucího, která dojela až do stanice Kadaň předměstí,“ sdělil on-line deníku TÝDEN.cz mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Zatím se vyšetřuje, jestli došlo k pochybení některého pracovníka, či technické závadě. Při neobvyklé jízdě navíc došlo ke hmotné škodě kolem 5 000 korun kvůli poškození výhybky. „Chtěli jsme do vlaku nastoupit, ale nezastavil, v tom dalším nám potom někdo řekl, že jim ujel vlak bez mašinfíry,“ svěřil se Milan (50) z Chomutova.

Video z Kořenic na Kolínsku: Nákladní automobil se srazil s vlakem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi