Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Školák s vysvědčením si spletl vlaky: Zastavili kvůli němu mezinárodní expres! Díky samým jedničkám?!

Autor: haj - 
1. července 2017
10:52

Chlapec už se asi těšil, jak doma ukáže vysvědčení se samými jedničkami. Jenže si spletl vlak a omylem nastoupil do mezinárodního rychlíku. Když si svou chybu uvědomil, bylo už pozdě. Naštěstí se nad ním ale personál smiloval a vlak zastavil, aby mohlo dítě vystoupit. „Když má ty samé jedničky,“ zdůvodňovali výjimku dispečeři.

Na kuriózní případ vtipně upozornil neoficiální účet Českých drah na Twitteru s názvem Dispečer na dráze. „Žák jel omylem z Pardubic do Č. Třebové vlakem, který tam nestaví. Po dohodě s průvodčí jsme tam vlak zastavili, když má ty samé jedničky…,“ zněl příspěvek, který vyvolal řadu reakcí.

V první řadě v komentářích zaznívaly obavy, zda kvůli zastavení došlo k nějakému zdržení spoje. „Tak hlavně že máte to zpoždění čím vysvětlit,“ rýpnul si do dopravce jeden z uživatelů. Podle odpovědí dispečera prý ale strojvedoucí mezinárodního expresu EC 275 přijel do stanice v České Třebové, kterou obvykle jen projíždí, zhruba o 2 minuty dříve. Než pak chlapec vystoupil, uběhla sotva minuta, a tak měl spoj i nadále asi minutový náskok.

Jiní lidé zase namítali, že je nespravedlivé, že vlak z Prahy do Budapešti mimořádně zastavil v České Třebové kvůli jedničkáři. Podle této logiky by pak dítě s horšími známkami muselo vystoupit nejdříve v Brně... Mluvčí Českých drah na to ovšem zareagovala s tím, že výborný prospěch nebyl důvodem výjimky. Zásadní byla prý bezpečnost chlapce.

„Důvodem k zastavení bylo, že to byl zoufalý kluk věkem prvního stupně základní školy, který došel za vlakovým personálem s tím, že nastoupil do špatného spoje, který nestaví v České Třebové,“ uvedla pro web Aktuálně.cz tisková mluvčí ČD Monika Bezuchová.

„Vlakvedoucí se s ohledem na bezpečí kluka, který by jinak dojel až do Brna, rozhodl zastavit a domluvil to s dispečerem,“ doplnila mluvčí s tím, že tweet ohledně známek na vysvědčení byl psán s nadsázkou. Zdůraznila také, že neplánované zastavení bylo ojedinělé. Mezinárodní rychlík obvykle nezastavuje mimo své stanice a ani v budoucnu se to stávat nebude.

VIDEO: Černý pasažér se moc nesvezl. Stevard ho totiž vyhodil z vlaku přímo za jízdy!

dandova ( 3. července 2017 10:32 )

Hezké a lidské. Nic se nestalo.

referent.ka ( 2. července 2017 09:17 )

...vždyť to bylo psáno s nadsázkou...kdyby mi v tom vlaku seděl můj kluk, notabene prcek možná s pajckou v kapse, taky bych byla šťastná za empatické lidi ve vlaku...palec nahoru a klobouk dolů...

mesalina ( 1. července 2017 11:26 )

české dráhy

Zobrazit celou diskusi