Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V úkrytu parašutistů našli krev: Co se dělo v kryptě po smrti Heydricha?

Autor: red - 
20. dubna 2017
13:08

Mrazení v zádech vzbuzuje i po 75 letech výkřik českých parašutistů z krypty kostela. Operace Anthropoid – jejím cílem bylo odstranit zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha, který byl považován za architekta holocaustu a kata českého národa. Život to stálo v českém odboji parašutisty i desítky jejich podporovatelů. Nyní se blíží odhalení toho, jak vypadaly poslední chvilky hrdinů v kryptě kostela. S informací přišel web Info.cz.

I když od útoku na Heydricha uplynulo už téměř století a zdálo by se, že se nemůže zjistit nic nového, tak se zřejmě blíží objev, který pomůže odhalit to, jak vypadaly poslední chvíle hrdinů v kryptě kostela svatého Karla Boromejského.

Dodnes se neví, jak vypadaly poslední chvíle tzv. „hrdinů z Resslovky“. Až po odstranění těl zdokumentoval fotograf kryptu, ale nevyfotil všechno. Vůbec se například nezaměřil na zeď s průzorem a dírou. O této díře se tvrdí, že ji parašutisté měli hloubit do stěny s poslední nadějí, aby se prokopali do kanalizace.

Nový objev v kryptě – krev

V kryptě se našla krev, a to v jedné z tumb, které sloužily k ukládání rakví. „Víme o místě, kde jeden z parašutistů zemřel. V jedné tumbě jsou dodnes vidět krevní skvrny. Bylo 100% potvrzeno, že ta krev je mužská a nyní probíhá sběr dat DNA příbuzných parašutistů a snad tento rok už budeme vědět, kdo přesně tam zemřel. Prvního už můžeme vyloučit. Nebyl to Josef Valčík,“ objasňuje historik Marek Melša.

Více o objevu si přečtěte ZDE

VIDEO: V tomto díle pořadu Selfie z Prahy se podívejte, jak vypadá místo, kde se schovávali parašutisté po atentátu na Heydricha:

Video  Místa, kde mrazí: Tady se schovávali po atentátu na Heydricha! A v Praze vás vozí neslyšící.  - Matěj Smlsal, David Vaníček
Video se připravuje ...

deep_ass_fisting ( 20. dubna 2017 17:54 )

Nebohý pan zastupující protektor Heydrich, nejvyšší reprezentant říšské svrchovanosti na našem území, zavražděný zákeřnými Benešovými vrahy.

majojo ( 20. dubna 2017 17:20 )

Co se dělo v kryptě po smrti heydricha? Blbá otázka, vždyť tam parašutisti dorahzili až pár týdnů poté, co pana protektora sfoukli.

moiaza ( 20. dubna 2017 16:18 )

Možná si tam jen stáhovali králika. K čemu už dnes takové výzkumy jsou dobré? Není jedno, zda se zastřelil tady, nebo o 10 cm vedle?

kiwi65 ( 20. dubna 2017 15:26 )

 Jak překvapivé že tam našli krev a ještě k tomu mužskou?Tak to je objev století.

karelka ( 20. dubna 2017 15:26 )

Tuto kravinu vymyslela exilová vláda v Británii aby vyvíjela nějakou činnost, přitom to stálo ne desítky, ale stovky mrtvých a zničených rodin....

Zobrazit celou diskusi