Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Globus se zbaví tří hobbymarketů Baumarkt. V Brně z jednoho bude „obchoďák“

Obchodní řetězec Globus ukončí provoz tří svých samostatných hobbymarketů Baumarkt.
Obchodní řetězec Globus ukončí provoz tří svých samostatných hobbymarketů Baumarkt.  (Autor: wikipedia)
Autor: bk, ČTK - 
20. ledna 2017
15:00

Obchodní řetězec Globus ukončí provoz tří svých samostatných hobbymarketů Baumarkt v Pardubicích, Chomutově a Brně. Dva z nich prodá, nemovitost v Brně pronajme a bude z ní multifunkční obchodní centrum. Změny v Globusu souvisí s novou strategií rozvoje, firma se chce více zaměřit na prodej potravin.

Globus letos otevře i první menší obchod v centru Prahy. Společnost to v pátek sdělila v tiskové zprávě, hodnotu transakce nezveřejnila.

Z Baumarktů v Chomutově a Pardubicích bude prodejna nábytku a hobbymarket jiné značky. „Utržené finance z prodejů nemovitostí investujeme do rozvoje nových konceptů, renovace hypermarketů, moderních technologií, které usnadní nákup zákazníkům, uvedl jednatel společnosti Globus Jörg Bauer.

Změna se dotkne 180 zaměstnanců těchto tří obchodů. Ti si budou moci zvolit mezi prací pro nového provozovatele obchodních domů, anebo jim firma nabídne práci v hypermarketech Globus v daném městě. „Se všemi zaměstnanci osobně jednáme, naší snahou a cílem je, abychom všem byli schopni nabídnout vhodnou alternativu,“ dodala mluvčí firmy Pavla Hobíková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi