Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jedete na hory? Máme pro vás pět tipů, jak se starat o pleť

  • Autor: Iva Dvořáková - 
    29. 12. 2016
    16:40

    Jedete na Silvestra na hory, kde předpověď počasí přeje kvalitním radovánkám? Nezapomeňte, že silný vítr, mráz nebo ostré zimní slunce mají velký vliv na pleť, zvlášť na tu citlivou. Během zimy se navíc zpomaluje krevní oběh v pokožce, která tak hůře přijímá živiny. Dopřejte jí proto potřebnou péči. Máme pro vás pět tipů.

  • 1.Krémujte

    Na vhodný krém nesmíme zapomenout ani v zimě. O hydratačních krémech kolují informace, že tvoří v chladném počasí v pleti krystalky, díky nimž pak kůže praská. Záleží samozřejmě na typu krému i na vaší pleti. Chybu neuděláte, pokud hydratační krém použijete minimálně půl hodiny předtím, než půjdete ven. V případě citlivější pleti ho nanesete pouze na noc.

     

    Pokud venku vyloženě mrzne až praští, bude lepší, když takovýto krém necháte pouze na noční péči. „Ženy by měly pod hydratační krém nanést ještě obličejové sérum, pleť se tím zpevní a navíc dochází k eliminaci jemných vrásek a rozšířených pórů. Pokožka se také celkově rozjasní,“ radí newyorský dermatolog Joshua Zeichner.

    1. Krémujte 1. Krémujte | Profimedia.cz

  • 2.Koktejl vitaminů

    Hydratační krémy často působí jen na povrchu pleti a do spodnějších vrstev kůže už nepronikají. Maximální hydrataci pleti by si zvláště ženy měly dopřát ještě před odjezdem na hory. „Účinná je například metoda mezoterapie, kdy se pomocí mikrojehliček do pleti dostanou koktejly s výživnými látkami,“ tvrdí dermatoložka Magda Neparidze.

    2. Koktejl vitaminů 2. Koktejl vitaminů | Profimedia

  • 3.Nezapomeňte pít

    Během pobytu na horách se snadno zapomíná na pitný režim. Většinou se na sjezdovku vypravíme brzy po snídani a strávíme tam celý den. Tam se pijí převážně horké nápoje na posilnění a na klasickou vodu se zapomíná. „Při tělesné zátěži se tělo začne potit a odvádí vodu ven. Ideální je dodávat tekutiny častěji a v menších dávkách,“ řekla nutriční specialistka Hana Bačíková.

    3. Nezapomeňte pít 3. Nezapomeňte pít | Profimedia

  • 4.Ochranný faktor

    Pokud je na horách slunečno, měli bychom používat krém s vyšším ochranným faktorem. Vždyť až 80 procent paprsků se odráží od sněhu. Na horách je ideální používat speciální opalovací krémy určené pro zimní období a pobyt ve vyšších nadmořských výškách.

    4. Ochranný faktor 4. Ochranný faktor | Profimedia

  • 5.Brýle

    Velmi náchylné jsou na horském slunci také oči, jejichž ochrana je často podceňována. Při celodenním pobytu na přímém vysokohorském slunci se doporučují speciální sluneční brýle s UV filtrem, které poskytnou i boční a vrchní ochranu. Chrání tak i pokožku očního okolí, která je tenká a při mžourání se na ní snadno tvoří vrásky.

    5. Brýle 5. Brýle | Profimedia

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi