Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

„Nezastavujeme, máme zpoždění.“ Nový vlak lidem na Plzeňsku ujel bez zastavení

„Nezastavujeme, máme zpoždění.“ Nový vlak cestujícím na Plzeňsku ujel bez zastavení, dopravce se omlouvá.
„Nezastavujeme, máme zpoždění.“ Nový vlak cestujícím na Plzeňsku ujel bez zastavení, dopravce se omlouvá.  (Autor: GW Train Regio / Blesk.cz)
Autor: jer - 
17. prosince 2016
18:15

Jako v legendární scéně filmu Slunce, seno, jahody se cítili cestující na železniční trati mezi Mostem a Plzní. Vlak soukromého dopravce GW Train Regio stanicí Žihle ve čtvrtek projel bez zastavení, jak strojvedoucí doháněl zpoždění. Vlak nového dopravce na trati jezdí necelý týden, problémů ale nasbíral už několik.

Rychlíky soukromého dopravce na trati Most – Plzeň jezdí od 11. prosince. Jejich start se ale nevydařil nejlépe. Den po startu totiž Drážní úřad zakázal jízdu jednoho z vlaků kvůli administrativní chybě. Strojvedoucímu chybělo osvědčení o znalosti dráhy. Vzniklo tak zpoždění přes 60 minut.

Horší to ale měli cestující, kteří se ve čtvrtek potřebovali dostat posledním rychlíkem z obce Žihle do Plzně. Vlak sice jel, ale ve stanici nezastavil. „To, že na nástupišti stáli cestující, asi zřejmě pana strojvedoucího nezajímalo. Prostě nezastavujeme,“ popsala incident jedna z cestujících Ivana D. na svém Facebooku.

Lidé si na Facebooku stěžovali na průjezd vlaku stanicí, ve které měl zastavit. Lidé si na Facebooku stěžovali na průjezd vlaku stanicí, ve které měl zastavit. | facebook.com

Společnost GW Train Regio potvrdila, že k události došlo a za nepříjemnosti se omluvila. Podle člena představenstva Pavla Faugnera byla na vině chyba obsluhy.

Takto se k přejetí stanice vyjádřil člen představenstva GW Train Regio a.s. Takto se k přejetí stanice vyjádřil člen představenstva GW Train Regio a.s. | GW Train Regio a.s.

S firmou GW Train Regio podepsalo ministerstvo dopravy smlouvu na 10 let. Společnost svými pěti vlaky spojuje Plzeň a Most, další dvě soupravy na stejné trati potom provozují České dráhy. Ministerstvo dotuje oba dopravce. Na trať nový dopravce nasadil modernizované německé motorové vozy. Ve vlacích jsou pro cestující k dispozici elektrické zásuvky i bezdrátové připojení k internetu. GW Train Regio navíc láká lehce nižší cenou než státní dopravce.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

majojo ( 17. prosince 2016 19:38 )

 Tak my se za "nepříjemnost" omlouváme? A co když kvůli tomu třeba přijdu o práci? To je taky "nepříjemnost"? Zaměstnají mě snad oni? To jsou teda profíci jako řemen!

Zobrazit celou diskusi