„Architektonická podoba stanice není ničím zajímavá. Jediné, co stojí za zmínku, jsou nádražní hodiny, které jsou zde umístěny. Jen tak pro zajímavost, jsou to asi jediné hodiny klasické, s ručičkami, které v metru najdeme,“ popsal Kučera v pořadu Selfie z Prahy.

Nádraží Veleslavín je koncipováno jako významný železniční uzel při cestě na Letiště Václava Havla. „Ovšem kdežto co autobusové nádraží a stanice metra byly dokončeny, tak po parkovacím domu a rychlodráze na letiště zatím není ani stopy,“ líčí Kučera.

Zajímavé je, že stanice se původně měla jmenovat pouze Veleslavín. Ale magistrátní komise pro místopis rozhodla, že kvůli blízkosti nádraží vlakového a lepší přehlednosti bude pojmenována Nádraží Veleslavín.

„Paradoxem však je, že samotné nádraží se jmenuje pouze Praha-Veleslavín. Takže otázkou je, jestli názvy nejsou dohromady matoucí. Navíc současný název není ideální, protože cizinci mají problém s výslovností slova nádraží,“ dodal Kučera.

Na to, jak stanice metra Veleslavín vypadá, se podívejte v pořadu Selfie z Prahy. Uvidíte i světový hit, který se prodává na vánočních trzích na Staromáku:

Video
Video se připravuje ...

Svařák? Ne, tohle je teď bomba na trzích! A WC kompas v mobilu najde ve městě záchod. Matěj Smlsal, David Vaníček

Všechny díly pořadu Selfie z Prahy najdete ZDE!