Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rodina paterčat už se chystá na Vánoce: Zveřejnili seznam potřebných dárků

Autor: ljš - 
5. listopadu 2016
05:00

Vánoce jsou za dveřmi, a tak je třeba napsat Ježíškovi! Za paterčata to letos tak trochu udělalo Rodinné centrum Milovice, které pro ně celoročně pořádá hmotnou sbírku.

Centrum začátkem listopadu zveřejnilo speciální vánoční seznam, na němž jsou i tentokrát věci, které rodina potřebuje, zároveň by ale mnohé z nich mohly dětem udělat radost pod stromečkem.

Mezi „vhodnými dárky“ je na prvním místě oblečení. Paterčata totiž rostou jako z vody. „Opravdu v těchto velikostech již máme všeho velmi málo,“ píše se v dokumentu. Mamince Saše by také pomohl kufříkový šicí stroj. „Veškeré opravy na oblečení šijí v ruce – a že jich v tomto počtu je...,“ vysvětlují zástupci centra s tím, že by stačil zachovalý stroj z bazaru.

Paterčata by už měla příští rok v září zamířit do mateřské školy, a tak by jim přišly vhod malé dětské batůžky a dětské lahvičky na pití potřebné na výlety. Čtyři z pěti dětí jsou kluci, takže dárci rozhodně nic nezkazí autíčky. A protože je svatý Martin za dveřmi, obrovskou radost by udělaly i boby na sníh. I ty mohou být použité. Kdo by chtěl potěšit nejstaršího ze sourozenců Tonyho, měl by vědět, že je velkým milovníkem lega.

Seznam vhodných dárků pro paterčata je ke stažení ZDE››

Na seznamu zůstávají i nadále také různé didaktické hračky a potřeby na tvoření jako lepidla, štětce a modelíny. Rodina by také ocenila základní věci z lékárny. Rodině s paterčaty je také nadále možné přispět finančním darem na její transparentní účet.

K seznamu potřebných věcí a vhodných dárků centrum připojilo také vánoční přání a poděkování rodičů paterčat, kteří jsou dobrodincům za každý příspěvek vděční.

Jak se paterčatům daří a co potřebují? Vše o nich najdete ZDE››