Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Milionová eurodotace pro „bordel“. Na Chebsku prostitutkám zateplili penzion

Autor: tmp - 
19. srpna 2016
08:25

Lesbická show, striptýz a až 15 dívek za večer. Tak se „vyloupl“ údajný penzion Retro, který dostal milionovou evropskou dotaci na rekonstrukci. Peníze tu měly podpořit venkovský cestovní ruch. A rušno tu je, jenže hlavní roli v tom hraje prodejný sex. Případ, o kterém informovala MF Dnes, už prošetřuje ministerstvo zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL). 

Ke stavbě se její hosté dostanou slepou ulicí od silnice z Chebu, která má dokonce i vlastní osvětlení. Na místě ale místo penzionu objeví nevěstinec s názvem Partynightclub XXX. Internetové stránky podniku pak v němčině slibují „každodenní strip show potěšení“ nebo „lesbickou podívanou našich holek“.

O dotaci požádala loni v létě Alexandra Vašková. Místní akční skupina 21 jí peníze zprostředkovala z Programu rozvoje venkova pro rozvoj venkovského cestovního ruchu. Na zateplení fasády a střechy pak Vašková dostala celkem 1 061 731 korun. Podle ministerstva zemědělství ale jednoznačně porušila podmínky. „V tuto chvíli probíhá s příjemcem dotace správní řízení o vrácení dotace,“ řekla mluvčí rezortu Markéta Ježková.

„Nečekali jsme, že bude někdo tak drzý“

Jednou z podstatných podmínek bylo mimo jiné, aby stavba sloužila stejnému účelu minimálně 5 let. „Lhůta vázanosti projektu na účel tedy končí až 30. června 2020,“ dodala Ježková. Vašková iDnes.cz po telefonu řekla, že o problému ví. Dále se ale vyjadřovat nechtěla. Podle zjištění webu podnik navíc provozuje jiná podnikatelka.

Prošetření situace iniciovalo samotné sdružení, které pomohlo dotaci zprostředkovat. „Nečekali jsme, že bude někdo tak drzý, aby peníze utratil a neudělal, co má,“ uvedl ředitel Miroslav Podlipský. Ten si proměny stavení všiml, když kolem něj projížděl.

Penzion pouze pro muže. „Holky“ už tam jsou

Odpovědným vedoucím dle živnostenského rejstříku je Václav Vozka. Podle něj ubytovací služby v části objektu stále fungují. „Jsou tam volné pokoje, to provozuji já. Dole je bar, to má pronajaté nějaká ukrajinská podnikatelka,“ řekl. Do objektu se ale podle zjištění redaktorky mohou dostat pouze muži. Navíc už ani nefungují webové stránky penzionu.

Různým tvářím Evropské unie se věnuje seriál Blesk.cz EU 100x jinak

Víte o podobném kreativním využití evropských dotací? Pište své poznatky na tip@blesk.cz.

kerloss ( 19. srpna 2016 13:29 )

Babis dostal dotaci ted? Ne, ale pred nekolika lety kdy NEBYL politikem. To je dulezite a nehazet vse na jednu hromadu. Taky po vas nikdo nechce vratit novomanzelskou pujcku kterou jste si bral pred 50 lety a nehazi vas do jednoho pytle s dnesima pujckama.

kerloss ( 19. srpna 2016 13:17 )

proc ne kdyz jini si miliony ulejvaji na sve ucty a nic z toho neni jen cekaj pokud to nepraskne a utraci politiky nevyjimaje. Nedavno se psalo o dotaci na capi hnizdo pro Babisovic deti a bylo to obrovske haloooo a ted nasli bordel a delaj dalsi halooo ale nikdo nepise o tech co vlastne ziskaji eurodotace a nic se s nima nedeje za cas zmizi na uctech vetsinou bud politiku nebo lobistu a nekterych statnich zamestnancu. To by bylo odhaleni podvodu.

kupredu-leva ( 19. srpna 2016 12:53 )

My zloději stojíme pevně za svým soudruhem prezidentem a vždy volíme jedině ČSSD, protože ta jediná drží nad námi, zloději, ochrannou ruku. Čest práci!

..krakonos500 ( 19. srpna 2016 12:52 )

Milionová eurodotace pro „bordel“. A pětimiliardová dotace, kterou nadělil Babiš sám sobě ve jménu řepky je v pořádku?

vseznaleksenior ( 19. srpna 2016 11:39 )

Ty ses z levnyhi kraje... Sexualkne si prileopsovat a nic neplatit.. Ze te hanba nefackuje

Zobrazit celou diskusi