Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Našli jsme majitele schodů do „nebe“. Jaké je jejich tajemství?

Blesk.cz vypátral, komu patří schody, které nikam nevedou.
Blesk.cz vypátral, komu patří schody, které nikam nevedou.  (Autor: Facebook)
Autor: tmp - 
28. července 2016
10:25

Na sociálních sítích se objevila fotografie kovových schodů na zdánlivě veřejném prostranství, které nikam nevedou a končí v „nebi“. Schody se nacházejí pod malenovických hradem ve Zlíně a jejich na první pohled nesmyslené ukončení vyvolalo na sociálních sítích velké pozdvižení. Blesk.cz vypátral komu schody patří.

„Je naprosto zřejmé, že si je pouze někdo položil u zdi a pak na ně zřejmě zapomněl,“ poznamenal na sociální síti Lubomír k fotografii schodů, které nikam nevedou. „Zřejmě konceptuální umění,“ rýpnul si David. Oba komentovali schody umístěné pod hradem v Malenovicích na zdánlivě veřejném prostranství. Vedou totiž z parkoviště, které sice vypadá jako veřejné, ale jedná se o soukromý pozemek pana Radima Hrubého, kterého vypátral Blesk.cz.

„Já tam v malenovickém podhradí dělám velmi záslužné, většinou veřejně prospěšné práce, protože tam sídlí moje firma, a tak zušlechťuji okolí,“ říká pan Hrubý. Jednou z větších investicí bylo právě nové parkoviště, ze kterého vedou již zmiňované schody. Ty pan Hrubý nechal vyrobit kvůli známému rally závodu.

„Protože pořadatelé jsou velmi přísní, tak jsme si udělali na jedné budově svojí jakoby tribunu – vyhlídkovou terasu na tu rally, a protože je to pohodlně přístupné jen ze strany té silnice, kudy jezdí vozy, a pořadatelům se nelíbí, když tam hosté chodí z té silnice, tak prostě se udělalo o patro níž z toho parkoviště točité schodiště, to je celé,“ řekl pan Hrubý s podivem, že to vůbec někoho zajímá.

„Lidé si asi myslí, že jde o nějakou veřejnou investici, ale tak to není, je to čistě soukromá investice z mého vlastního pozemku,“ vysvětlil Hrubý s tím, že stav schodiště zachycený na fotografii není finální. „Teď v pátek už budou hotové, už nyní tam je zábradlí z černého železa. To všechno již došroubovali, teď se to zinkuje a v pátek to namontují, včetně nástupní horní podezdi – vyřežou se tam stará zábradlí a navedou do těch kovů schodiště,“ doplnil podnikatel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi