Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Evropská komise zažalovala Česko. Důvod? 20 tisíc tun nebezpečného odpadu

Evropská komise zažalovala Česko (ilustrační foto).
Evropská komise zažalovala Česko (ilustrační foto).  (Autor: ČTK, Reuters, EPA)
Autor: bru/ČTK - 
22. července 2016
12:29

Evropská komise zažalovala u Soudního dvora EU Českou republiku, protože země nepřevzala zpět 20 000 tun nebezpečného odpadu z Polska. Česká strana dosud uváděla, že o odpad nejde, a proto nic zpět přebírat nebude.

Komise na záležitost poprvé upozornila v listopadu 2014. O rok později odmítla argumenty české strany, že zásilky jedné české firmy do Polska v letech 2010 a 2011 by měly být klasifikovány jako produkt, a vyzvala proto Česko k jejich odvozu zpět na české území.

„Vzhledem k tomu, že české orgány toto zpětvzetí stále odmítají, postupuje Komise věc Soudnímu dvoru EU,“ uvedla dnes Komise v tiskové zprávě.

st.rec ( 23. července 2016 07:49 )

ČR by konečně mohla podat žalobu na Evropskou komisi za tuny nebezpečných a debilních nápadů spojených s ohrožováním kvótami. Polsko ať si vychutná "závadný odpad" stejně jako my vychutnáváme jejich potraviny.

tgbg ( 23. července 2016 07:29 )

Ruští fašisticko-komunističtí okupanti u nás nechali miliony tun nebezpečného odpadu. Všechno měli zaplatit komunistické bestie, které si ruské okupanty pozvaly a kolaborovaly s nimi.

Zobrazit celou diskusi