Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Česká opatření po útoku v Turecku: Hlídky v ulicích, posily na letištích

Autor: bud - 
29. června 2016
12:26

Kvůli teroristickému útoku na Atatürkově letišti v Instanbulu, který má na svědomí životy desítek lidí, se zvyšují bezpečnostní opatření také v Česku. Policie zpřísní dohled na všech letištích nebo u turecké ambasády. Zvýší se také počet policistů v ulicích.

Intenzivnější bezpečnostní opatření se týkají především letišť v Praze, Brně a Ostravě, kde se objeví více hlídkujících policistů, psovodů i specialistů na vyhledávání výbušnin. Policisté také věnují zvýšenou pozornost letům mířícím do Turecka i směrem do Česka.

„Zvýšená činnost policie se vztahuje jak k vnějším prostorám letiště a blízkého perimetru, tak k tranzitům. Policie bude nadále sledovat dění a bezpečnostní situaci v Turecku a s ohledem na informace, které získá v průběhu dalších hodin, bude případně reagovat změnou bezpečnostních opatření či jejich intenzity,“ řekl policejní prezident Tomáš Tuhý.

Vojáci se do ulic nechystají

Kvůli terorismu hlídkovali od poloviny března až do konce května v ulicích také vojáci, a to ve společných hlídkách s policisty. Vrátit vojáky do ulic kvůli událostem v Turecku nicméně zatím ministr obrany Martin Stropnický (za ANO) neplánuje. „V současnosti nemáme žádné informace, které by vedly k potřebě zapojení armády,“ uvedl na dotaz Blesk.cz Stropnický.

Vše o útoku na letiště v Istanbulu čtěte ZDE >>

Fotografie následků útoků na letišti v Istanbulu:

sukin-se-vraci ( 29. června 2016 19:01 )

Desterz ( 29. června 2016 17:46 )

V tom je právě ten zakopaný pes. Dodnes mi nikdo nevysvětlil, jak by taková hlídka dokázala zabránit někomu, aby se někde odpálil nebo rozpoutal palbu. Dodnes mi nikdo nevysvětlil, jak by se mohl takový voják odvážit na ulici vystřelit ze svého samopalu. Je to imho prázdné divadlo pro naivní občany. Hlídky v ulicích jsou vždy AŽ POTOM, čili houby platné. Naše milovaná vrchnost takzvaného "terorismu" nepokrytě využívá jen ke svému zviditelnění a hlavně ke zvýšení policejní (a případně dokonce i armádní) kontroly nad běžným životem běžných lidí. Nic víc.

cestr ( 29. června 2016 12:59 )

Dejte článek jak Chovance řídí mafie!

cestr ( 29. června 2016 12:48 )

Posíleno má být neustále, běžná záležitost co si platíme!!! Né až něco někde bouchne!!!

Zobrazit celou diskusi