Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policajt-hrdina sejmul teroristu jen vteřiny předtím, než se odpálil na letišti v Istanbulu

Autor: shp - 
29. června 2016
08:19

Riskoval vlastní život, aby ochránil nevinné a bezbranné. Hrdinný turecký policista se vydal po sebevražedném atentátníkovi, který se rozhodl vzdát vlastního života, aby zabil cestující na Atatürkově letišti. Teroristu policista střelil, ale když se k němu přiblížil, zjistil, že stále žije a chystá se odpálit nálož připevněnou na svém těle.

Muž, který riskoval vlastní život, aby teroristu zastavil, se v mžiku vydal na úprk. Jeho neuvěřitelně odvážný pokus zastavit teroristu před odpálením zachytila letištní kamera.

V posledních vteřinách záznamu je vidět, jak policista před sebevražedným atentátníkem, který se chystá odpálit, utíká jako o život. Jestli byl při výbuchu zabit nebo zraněn, však není jisté.

Video  Policista se snažil zastavit teroristu před odpálením.  - Twitter
Video se připravuje ...

Při útoku na letiště zamřelo podle aktuálních údajů 36 lidí. Na 150 jich bylo zraněno. „Podle předběžných informací od tureckých úřadů by mezi oběťmi ani zraněnými atentátu v Istanbulu neměli byt žádní čeští občané,“ uvedlo české ministerstvo zahraničí na Twitteru.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, ale největší podezření padá na teroristy z ISIS. Situace je na letišti stále zmatená. Útočit měli tři sebevražední atentátníci, na místě byla ale slyšet i střelba.

Vše o útoku na letiště v Istanbulu čtěte ZDE >>

Zobrazit celou diskusi