V polském mase našla kontrola salmonelu. Krůtí vyhoďte, radí inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila v chlazeném krůtím mase z Polska bakterie salmonely. Jde o šarži, kterou prodával řetězec Tesco a která měla datum spotřeby do 3. června. Na pultech už proto není. Inspekce varuje před konzumací zákazníky, kteří maso zmrazili.
„SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv,“ uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.
SZPI varování vložila také do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva. Konkrétně jde o produkt označený Indrol – Chutné krůtí maso (krůtí mletý masný polotovar s přidanou vepřovou bílkovinou) v balení po 520 gramech. Číslo šarže je 16052704, jako výrobce je uvedena polská společnost Indrol.