Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rakovinu prý před časem porazila šťávou. Teď Marcele zbývá jen měsíc života

Autor: tmp - 
17. června 2016
14:53

Agresivní rakovinu plic jí měly uzdravit ovocné šťávy a alternativní léčba. Stav paní Marcely (65) se ale od ledna rapidně zhoršil. Podle lékařů se rakovina rozšířila do celého těla a paní Marcele zbývá jen několik měsíců života, svůj boj ale nevzdává. Syn Michal ovšem stále alternativní léčbě věří a na sociální síti z návratu těžké nemoci obviňuje maminčino negativní myšlení.

V lednu jsme informovali o „zázračném vyléčení“ paní Marcely (65), která trpěla malobuněčným karcinomem plic. Její syn Michal (46) ji po dvou dnech chemoterapie přemluvil k domácí léčbě pomocí ovocných a zeleninových šťáv, reiki a pozitivního myšlení. Po měsíci prý nádor ustoupil. Dokazovat to měl mimo jiné nový rentgen a potvrzení, které ovšem už tehdy zpochybnila sama ošetřující lékařka.

Lékaři oslovení Blesk.cz paní Marcelu varovali před upuštěním od klasické léčby, ona ale dál pokračovala v léčení alternativní cestou. Už na konci března ale přišla zdrcující zpráva. „Mámě se na levé plíci objevil znovu nádor,“ napsal syn Michal na sociální síti.

Jeho znovuobjevení si vysvětloval navrácením ke starému životu. „Když jsme byli na začátku, slíbila si máma, že v případě uzdravení odejde od manžela a začne nový život. Nádor zmizel a máma namísto splnění slibu se vrátila zpět k manželovi, do prostředí, kde jí nemoc vznikla … Píši to a zveřejňuji hlavně proto, aby bylo vidět, že pokud neuděláte opravdu razantní změnu v životě a hlavně nezměníte to, co vám nemoc přivedlo, tak se vrátí,“ napsal syn.

Paní Marcela se nakonec rozhodla od alternativní léčby upustit a odešla do nemocnice na konci května. Tam ji čekala další zdrcující zpráva. „Řekli jí, že jí zbývá měsíc až dva života. Dle vyšetření krve má rakovinu už i v játrech a v celém těle,“ informoval syn na Facebooku. Paní Marcela nakonec odmítla chemoterapii, vrátila se domů a podle syna začala brát neoficiální lék, který má ničit buňky s poškozenou DNA.

Bohužel ani poté se její stav nezlepšil. Na začátku tohoto týdne ji musela do nemocnice už odvézt sanitka. „Stav se zhoršil, zalívá se vodou, bere spoustu prášků, náplasti morfia a nechce žít… Odvezla ji včera v noci sanitka z domu. Nepíše se mi to lehce, ale vím, že si to vybrala již dávno,“ napsal syn.

Odborník: Alternativní léčbu nedoporučuji

Blesk.cz tak oslovil nezávislého odborníka na rakovinu. Ten alternativní léčbu odmítl zcela od počátku. „To zásadně nedoporučuji. Kdyby něco takového fungovalo, tak bychom to dávno věděli. Tato choroba je velmi těžká a bez moderních léků se to opravdu neobejde. (Karcinomy) jsou mnohdy velmi těžce léčitelné a jenom málokdy vyléčitelné v tom pokročilém stadiu,“ řekl Blesk.cz Rostislav Vyzula z Masarykova onkologického ústavu v Brně.

Video  Marcela (65) tvrdí: Z rakoviny mě vyléčily ovocné a zeleninové šťávy.  - Tomáš Polák, Jiří Nováček, Petr Soukup
Video se připravuje ...
Rozšíření rakoviny do celého těla prý není nic neobvyklého u neléčené rakoviny. „To je klasika. Pokud jde o rakovinu plic a je to malobuněčný nádor, tak ten je poměrně agresivní, rychle rostoucí. Ten se zaktivizuje během několika měsíců. Tam opravdu žádná alternativní léčba nepomůže,“ tvrdí odborník. 

Blesk.cz se obrátil přímo na syna paní Marcely, který ještě v lednu s redakcí komunikoval. Na dotazy ovšem nereagoval.

majojo ( 17. června 2016 20:45 )

Jakýpak porazila, když jí zbývá měsíc života? Blešani, přestaňte už házet silnými výrazy v případech, kdy to není vhodné.

demiro ( 17. června 2016 19:30 )

Ten pacholek se jmenuje Michal Hašek a na FB si dal jméno Michal Shark. Už z té profilové fotky je vidět, že to je supercvok. Chudák máma.

drzkaplechova ( 17. června 2016 19:06 )

 Já tohle porodit, tak si to asi hodím. Pan "léčitel" systematicky manipuluje a zabíjí vlastní matku, navíc to ještd veřejně prezentuje a dělá si promo. Tohle mít za syna, tak si nafackuji, co jsem to vychovala za zmetka. Paní držím palce, moc bych si přála, aby to zvládla.

ladybug ( 17. června 2016 18:41 )

Mám známého, který si už 4 roky léčí rakovinu ledvin alternativní medicínou. Zdá se, že je v pořádku.

hadaja ( 17. června 2016 16:25 )

Chudák paní a co si ten magor od toho sliboval,naše sousedka tvrdila že je na dietách,pila šťávy,chodila k léčitelovi,snad pila stříbro,odmítla léčbu,necelý rok ve 48 letech odešla,nechápu tyto lidi proč si zahrávají

Zobrazit celou diskusi