Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pět týdnů dovolené a konec smrti na pracovišti. Odbory chtějí upravit zákoník

Autor: Tomáš Polák - 
8. června 2016
05:32

Šance na pětitýdenní dovolenou stále existují. Odboráři i po schválení verze zákoníku práce, která s prodloužením dovolené nepočítá, svůj boj za zaměstnance nevzdávají. Se zaměstnavateli tak povedou dialog. Poměrně pravděpodobně vidí například nutnost ujednat mzdu už v pracovní smlouvě nebo možnost zakázat práci v případě ohrožení života. Jenže podniky o změnách nechtějí slyšet.

„Chci věřit vládě a odborům, že se k sobě zachováme čestně a nebude se lobovat za další úpravy na úkor partnerů. V tuto chvíli platí, že se v novele neobjeví takové požadavky, jako je povinná pětitýdenní dovolená, zrušení karenční doby, zvýšení odstupného a řada dalších návrhů, které by znamenaly vysoké skokové náklady pro podnikání,“ řekl Blesk.cz prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák, podle kterého jsou návrhy odborů „maximalistické“.

Týden dovolené navíc za desítky miliard

Podle aktuálních propočtů zaměstnavatelů by náklady například jen na zavedení povinného pátého týdne dovolené (zákon zatím stanovuje čtyři, pozn. red.) pro průmysl, stavebnictví a služby představovaly zhruba 26,5 miliard z korun.

„Pokud k této částce připočteme odvody zaměstnavatelů na sociální a nemocenské pojištění, pak jsme na téměř 35,5 miliardách korun ročně,“ uvedl Hanák. Zrušení karenční doby, tedy neproplácení nemocenské první tři dny nemoci, by pak podle něj stálo dalších pět miliard ročně.

Konec úmrtí na pracovišti

Jenže podle mluvčí odborářů se zaměstnanci například pětitýdenní dovolenou budou snažit prosadit i nadále. „Tlak na tyto požadavky odbory nevzdávají, ale bude obtížnější je prosadit, takže je možné, že se o nich bude rozhodovat až v Poslanecké sněmovně,“ uvedla mluvčí Českomoravské konfederace odborových svazů Jana Kašparová.

Podle ní je ovšem daleko větší šance do zákoníku prosadit takové změny, které nevyžadují finanční náklady. „Jde například o opatření, které dříve odbory měly, a to je zakázat práci v případě, že jedná o bezprostřední ohrožení života nebo zdraví zaměstnanců. Nebo aby ujednání o mzdě bylo součástí pracovní smlouvy nebo, aby o uplatňování agenturního zaměstnávání a jeho rozsahu mohly spolurozhodovat odbory,“ řekla Kašparová pro Blesk.cz.

Peníze za nemoc? Spíš ne

O zrušení karenční doby dost pochybuje také ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. „Ačkoli ČSSD je dlouhodobě pro její zrušení, v koaliční smlouvě je uvedeno, že bez souhlasu obou sociálních partnerů (odbory a zaměstnavatelé – pozn. red.) se rušit nebude,“ uvedla ministryně v reakci pro Blesk.cz. Co se týká ostatních požadavků odborářů, také ministryně připomíná, že se může ještě ledascos změnit. „Ale v rámci legislativního procesu v parlamentu je samozřejmě možné, že se ještě něco z toho do novely dostane,“ dodala.

Novela teď poputuje na jednání vlády a následně na jednání Poslanecké sněmovny. Platit by mohla už od příštího dubna.



sharka ( 13. června 2016 06:47 )

dovolenou nám stejně celou nařizuje zaměstnavatel,tak ten tejden, kdybychom si mohli vzít dle vlastního uvážení,by velice bodnul....

Zobrazit celou diskusi