Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Do Prčic se vydalo 20 tisíc chodců a cyklistů. Nabízíme unikátní pohled

Autor: ČTK, sou - 
21. května 2016
17:20

Do Prčic se v sobotu vydalo asi 20 tisíc chodců a cyklistů, oblíbený pochod z Prahy se letos koná po jedenapadesáté. Největší zájem je o třicetikilometrové trasy, například ze Sedlčan. Jeden z hlavních organizátorů Petr Karlovský po poledni uvedl, že do cíle už dorazili chodci z kratších tras a také většina cyklistů. Blesk.cz nabízí ze startu i 360stupňovou fotografii.

Chodci a cyklisté v sobotu absolvovali trasy měřící od 23 do 70 kilometrů, ta nejdelší začala v Praze. Cyklisté si mohli vybrat ze čtyř tras, z Milevska, Prahy a dvě z Tábora. Třináctikilometrovou trasu z Miličína mohou projet i vozíčkáři. Pořadatelé připravili i dvě trasy vhodné pro děti, jednu pěší a druhou cyklistickou. „Podíl cyklistů je kolem pěti procent,“ uvedl Karlovský.

Podívejte se na unikátní 360stupňový pohled ze startu:

Pochod praha Prčice start v Olbramovicich #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA

Loňského jubilejního padesátého ročníku se zúčastnilo zhruba 22 tisíc lidí, letos je to podle pořadatelů jen mírně méně. Žádné komplikace pořadatelé nezaznamenali. 

Podle pořadatelů jde o nejmasovější akci svého druhu s nejdelší nepřerušenou tradicí. Její historie sahá do roku 1966, kdy se skoro pět stovek turistů pokusilo překonat vzdálenost 100 tisíc českých loktů, tedy zhruba 60 kilometrů.

lesnismes ( 22. května 2016 07:41 )

V "prcicich ", se bohuzel krom tech 20 000 lidi nachazi kazdy cech.Jak symbolicke.

Zobrazit celou diskusi