Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dotační průšvih na českých horách? Náčelníka Horské služby obvinili z podvodu

Autor: ČTK - 
6. ledna 2016
09:59

Došlo v rámci Horské služby k dotačnímu podvodu? Podle serveru Lidovky.cz je do prošetřování údajného podezřelého vyplácení odměn z eurodotací zapojen přímo její šéf Jiří Brožek. Ten však ve funkci setrvává a jeho advokát vzkazuje, že stíhání je nepřiměřené. Nikdo se prý nezákonně neobohatil. Došlo prý maximálně k administrativnímu pochybení.

Náčelníka Horské služby Jiřího Brožka policie obvinila na konci loňského roku z dotačního podvodu. Brožkův advokát označil stíhání za přehnané, šlo prý jen o administrativní selhání.

Brožek se odmítl vyjádřit, ve funkci zůstává. Informuje o tom server Lidovky.cz. Policie detaily případu nezveřejnila, podle serveru jde ale o vyplácení odměn z dotačních peněz.

„Případ šetří náš odbor hospodářské kriminality pro podezření z trestného činu dotačního podvodu a poškozování finančních zájmů Evropské unie,“ sdělila serveru mluvčí královéhradecké krajské policie Ivana Ježková.

Brožkův advokát Filip Svoboda tvrdí, že stíhání je nepřiměřené: „Nikomu nevznikla žádná škoda a nikdo se neobohatil. Nelze kriminalizovat každé potenciální administrativní pochybení subjektů, které navíc nepochybně jednaly v dobré víře,“ řekl serveru. Brožek podle něj navíc nikdy přímo nezpracovával doklady, které sloužily pro získání dotace či finanční podpory.

havran2 ( 6. ledna 2016 12:46 )

TO UŽ TAK BÝVÁ,VINÍK SE BRÁNÍ,JÁ NIC JÁ MUZIKANT.

Zobrazit celou diskusi