Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dal si pár panáků a zboural schodiště paneláku: Autem až do bytu?

Autor: Zbyněk Schnapka - 
19. prosince 2015
11:17

Pořádná rána otřásla panelákem v Sokolově. Opilý řidič (37) naboural osobním autem do schodů u vchodu do domu. Část jich spadla. Naštěstí na nich nikdo nestál.

Nehoda se stala tři čtvrtě hodiny po středeční půlnoci. Řidič Fordu Focus se nejdříve pořádně posilnil alkoholem. Pak sedl za volant a vyrazil. Jeho jízda skončila v ulici Vítězná, kde se mu do cesty postavily schody panelového domu.

„Nezvládl řízení, najel na okraj komunikace a narazil do betonového obrubníku. Vlivem nárazu dostal s vozidlem smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí s tím, že muž pak přejel na chodník, rozbil zábradlí a zastavil se až o betonové schodiště. Při orientační dechové zkoušce zjistili policisté v dechu řidiče 2,54 promile alkoholu.

Následně ho vyzvali, aby se podrobil odběru krve. S vyšetřením řidič souhlasil, a tak odjeli k lékaři. Předběžná škoda na autě a schodišti je něco přes 50 tisíc korun. Šofér teď čelí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu hrozí až tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

vi3ol ( 19. prosince 2015 14:39 )

 Všechna čest.. foukal a nechal si odebrat krev..a ponese následky.. to jiní koumáci na šrot neudělali, a proto se jim taky nic nestane!...

Zobrazit celou diskusi