Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Umíral žalem, oživil ho Rex! Bezdomovec Bohoušek a jeho psí kamarád

Autor: Saša Vetkovská - 
9. prosince 2015
18:59

Takové je pravé přátelství. Chodí pěšky, mají skromný přístřešek, přes den pobývají v Ostravě na ulici. I tak jsou bezdomovec Bohoušek a kříženec Rex šťastní. Stačím jim, že jsou spolu.

Než je osud svedl dohromady, zasadil Bohouškovi letos na jaře velkou ránu. V té době ho provázela na každém kroku fenka Kača. Dva týdny běhala po okolí hladová, špinavá, zmrzlá, bez jakéhokoliv označení.

Bohoušek se jí ujal. Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat zajistil Kače veterinární péči a jako bonus jí věnoval krásný pelíšek. Když zveřejnil fotku a příběh šťastné dvojice, objevila se majitelka Kači a odvedla si ji.

Zoufalý bezdomovec chodil jako tělo bez duše. Uzavřel se do sebe, s nikým nemluvil. „Zaručil se za něj „milion“ lidí, a tak jsme udělali něco, co běžně neděláme. Svěřili jsme mu staršího pejska,“ vypráví Barbora Tocauerová ze spolku. Vznikla tak nerozlučná dvojka, která je nyní dokonce součástí charitativního kalendáře Dej mi pusu!

Chcete pomoci pejskům bez domova? Můžete se některého opuštěného ujmout nebo pomoci tím, že si objednáte kalendář na čísle 731 089 709.

naidka ( 9. prosince 2015 19:41 )

Také letos jsem přispěla "Zvířátkům na Vánoce" jako každý rok. Organizace, které peníze posílám, má na netu vyvěšený transparentní účet a vždycky mě potěší, kolik lidí posílá peníze a kolik lidí má soucit se zvířaty, zvláště v této předvánoční době.

nyctereutes ( 9. prosince 2015 19:21 )

Dobrá dvojka...

xxxx678 ( 9. prosince 2015 19:12 )

Bohoušku,jste hodný to člověk

belaa ( 9. prosince 2015 19:09 )

je to hezky pribeh.vetsinou lidi co nemaji nic se hezky staraji o zvire.lidi zbytecne nerozmnozujte zvirata.

Zobrazit celou diskusi