Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

S BMW na početnou rodinu zapomeňte. Propadlo v testu dětských autosedaček

Kolik autosedaček se vejde do jednoho vozu?
Kolik autosedaček se vejde do jednoho vozu?  (Autor: Profimedia)
Autor: ula - 
9. listopadu 2015
15:20

Ústřední automotoklub (ÚAMK) provedl neobvyklý experiment, kdy se pokusil do 121 modelů aut vtěsnat rovnou tři dětské sedačky. Výsledek? Řada výrobců vozidel s větším množstvím potomků nepočítá a například u BMW pohořely ve zkoušce všechny testované modely.

Nemusíte mít rovnou tři děti. Stačí, když vezmete na výlet kamarády vašeho potomka. V tom případě budete muset použít autosedačky skutečně tři. A ty se do některých modelů aut zkrátka nevejdou.

Tři kategorie hodnocení

Při testu použil ÚAMK autosedačky typu vajíčko pro váhovou kategorii 0–10 kilogramů, dětské autosedačky pro váhovou kategorii 0–25 kilogramů a sedačku pro váhovou kategorii 15–36 kilogramů.
Sedačky tak odpovídají nejčastějšímu věkovému rozdílu dětí od kojence po dítě na základní škole. Sedačky byly postupně umisťovány do různých typů vozů vedle sebe. Při hodnocení byly stanoveny tři kategorie: vhodné, těsné a nevhodné.

Do BMW se tři autosedačky nevejdou

Ze 121 modelů se vám autosedačky pro tři děti vejdou jen do 39 modelů, například do dacie. Nejhůře dopadlo BMW, ze tří testovaných modelů propadly všechny. U škodovky jsou výsledky pestřejší. Pokud máte nový model Škody Superb, budete to mít hodně těsné, naopak pokud vlastníte Škodu Roomster, větší rodinu si s tímto vozem nepořizujte.

Kompletní výsledky testování najdete zde.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi