Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrtulník české armády havaroval ve Španělsku, pět zraněných

Ilustrační foto
 (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, val - 
5. listopadu 2015
20:20

Ve Španělsku havaroval ve čtvrtek během cvičení NATO vrtulník české armády. Jeden člen posádky a čtyři vojáci byli zraněni a převezeni do nemocnice. 

„Na palubě bylo 11 vojáků a pět členů posádky. Pět lidí bylo zraněno a přepraveno do nemocnice, jsou ale mimo ohrožení života,“ informovalo v tiskové zprávě ministerstvo obrany.

Nehoda se stala během aliančního cvičení Trident Juncture asi 15 kilometrů severovýchodně od města Zaragoza. Zraněn byl jeden člen posádky a čtyři vojáci. Všichni byli hospitalizováni a zbývající vojáci budou převezeni k preventivnímu ošetření, uvedlo ministerstvo.

Vrtulník a posádka jsou z 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou, přepravovaní vojáci jsou příslušníky 601. skupiny speciálních sil z Prostějova. Rodiny zraněných vojáků byly vyrozuměny.

V pátek odletí na místo nehody komise českého ministerstva obrany pro vyšetřování leteckých nehod, která společně se španělskými kolegy zahájí vyšetřování příčin havárie.

choseeeee ( 6. listopadu 2015 11:15 )

hold mago.. a blázn.. co tady píšou tyhle ptákoviny. hlavně zaharvi jdi se vyšetřit. závidím vám asi vaši práci bo jste hned supermani a nemusíte se nic učit

santikxauz ( 6. listopadu 2015 03:57 )

Nějak daleko od domova chrání naše hranice.

byvalyvoliccssd4 ( 5. listopadu 2015 22:03 )

Ty ruské stroje teď nějak často padají.

Zobrazit celou diskusi