Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kde skončila prezidentská standarta? Stopa chladne v pražské kavárně

Autor: sou - 
2. listopadu 2015
21:30

Ani měsíc a půl od jejího zmizení není jasné, kde mohla prezidentská standarta skončit. Nicméně soudkyně, která odmítla členy skupiny Ztohoven potrestat, napsala do rozhodnutí, že vlajka mohla přistát na terase kavárny Starbucks poblíž Pražského hradu. Tam ale stopa vlajky končí, uvedl server Aktuálně.cz. Policie teď pracuje se dvěma verzemi toho, kdo si ji mohl odnést.

Trojice členů umělecké skupiny Ztohoven už před více než měsícem vyměnila prezidentskou standartu za červené trenky. Zatímco tyto muže už policie a žalobci stačili poslat k soudu, kde je soudkyně odmítla obvinit, osud vlajky je stále nejasný. Pro vyšetřovatele prý její stopa končí na terase kavárny Starbucks u Pražského hradu.

„Vlajku ještě na střeše zavinuli do balíčku a tento s úmyslem si vlajku prezidenta ponechat odhodili za zídku vyhlídky na terasu kavárny Starbucks,“ popsala podle Aktuálně.cz soudkyně Šárka Šantorová akci trojice umělců v rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 1. I zástupci skupiny Ztohoven tvrdí, že o ní nic nevědí.

Policie vyčíslila škodu na 90 tisíc

Vyšetřovatelé teď mají pracovat se dvěma verzemi. V první zvažují možnost, že ji z terasy kavárny odnesl jiný člen umělecké skupiny, který se kolem Pražského hradu v době výměny pohyboval, nebo si ji jako suvenýr mohl odnést nějaký náhodný návštěvník Starbucks. Policie vyčíslila celkovou škodu na 90 tisíc korun.

Žalobce tvrdí, že perfomeři odcizením vlajky způsobili škodu 33 600 korun. Hrad si pak pořídil dvě další standarty v celkové hodnotě 67 200 korun. Celá kauza teď půjde k Městskému soudu v Praze. Žalobci se nelíbí, že umělci vyvázli bez trestu. Pokud se tento závěr potvrdí, vrátí se celá věc k došetření policii. V opačném případě bude obvodní soud znovu rozhodovat.



pepazdepa2 ( 3. listopadu 2015 17:20 )

Takže je zatkli hned na Hradě, vlajku u nich nenašli, domů si ji odnést nemohli, ale přesto tvrdí, že ji ukradli. Takto lžou komunisté.

zadnice ( 3. listopadu 2015 10:59 )

Předlistopadová kriminálka by jistě byla úspěšnější.

vi3ol ( 3. listopadu 2015 10:17 )

Jaký rezident, taková recese..

gabreta ( 3. listopadu 2015 00:33 )

Můžeš mi prosím vysvětlit, čím že zesměšnili Milouše? Zesměšnit mohli jen ochranu hradu a znevážit státní symbol. Nic víc! Zajímalo by mne, co by bylo za poprask v Pražský kavárně, kdyby je Ochrana hradu sestřelila ze střechy, jako holuby! V obdivovaných USA by ti volvé byli okamžitě po smrti, jen by se k Bílý chatrči přiblížili!!

mirkli ( 2. listopadu 2015 22:04 )

Souhlas a okamžité odvolání soudkyně!

Zobrazit celou diskusi