Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vagon trčel do nebes, kolem šrot a smrt. Na Teplicku se srazily nákladní vlaky

Autor: ČTK, mts - 
30. října 2015
11:00

U Velvět na Teplicku se v pátek po 5. hodině srazily dva nákladní vlaky. Strojvedoucí jednoho z nich zemřel, několik vagonů vykolejilo. Doprava na trati číslo 131 z Ústí nad Labem do Bíliny na Teplicku stojí. České dráhy nasadily náhradní autobusy. Škodu inspektoři odhadli zatím na 25 milionů korun.

Místo osobních vlaků jezdí v úseku Řehlovice - Úpořiny autobusy. Podle webu Českých drah je čas zprovoznění trati 131 u Ústí nad Labem do Bíliny stanoven na 16. hodinu. Jde ale o odhad. Nyní probíhá vyšetřování příčin srážky. 

Kvůli odklízení následků nehody policie uzavřela i silnici nižší třídy u Rtyně nad Bílinou.

„Podle prvotních informací jeden z těch vlaků pravděpodobně projel návěstidlo zakazující jízdu. I přes použití generálního stopu, který by měl vlaky zastavit, došlo ke srážce. Vykolejily čtyři vozy,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Zpráva o nehodě se stěhovala o kilometry

Drážní inspekce na místě zjišťuje příčiny nehody. Zaměří se jak na to, proč vlak projel návěstidlo v Řehlovicích, tak na takzvaný generální stop, který měl vlaky zastavit. „V době nehody byly v obvodu jen tyto dva vlaky. Zaměříme se tedy i na to, zda u prvního vlaku fungoval a proč u druhého vlaku nefungoval, zda bylo všechno správně zapojeno,“ uvedl Drápal.

Policejní mluvčí Ludmila Světláková upřesnila, že vlak jedoucí směrem od Řehlovic narazil do stojícího vlaku. „Lokomotiva vlaku, který narazil do druhého, stojícího, je zcela zničená. Na místě zasahovali hasiči, kteří strojvedoucího vyprošťovali. Utrpěl bohužel smrtelné zranění,“ řekla Světláková.

Inspekce nejdříve informovala, že se nehoda stala u Řehlovic na Ústecku, později upřesnila, že se vlaky srazily o několik kilometrů dál u Velvět

Podívejte se, jak to na místě vypadá po nehodě:

Video  Na Teplicku se srazily dva nákladní vlaky  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

y1xcvbnm ( 30. října 2015 12:56 )

strojvedoucí jednoho nepřežil, předpokládám že v druhém nikdo nebyl

asijo ( 30. října 2015 08:03 )

a výstražná světla určitě fungovala.

honza54.. ( 30. října 2015 07:56 )

a kamion nikde. kde se stala chyba

Zobrazit celou diskusi