Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kvůli trenkám přišel o práci: Šéf Hradní stráže skončil ve funkci

Autor: ČTK, sou - 
5. října 2015
10:34

Náčelník vojenské kanceláře Pražského hradu Rostislav Pilc odvolal k pondělnímu datu velitele Hradní stráže Radima Studeného. Mluvčí Jiří Ovčáček to uvedl na Twitteru. Prezident Miloš Zeman avizoval odchod Studeného kvůli vyvěšení červených trenýrek nad Hradem. Ve funkci skončil před dvěma týdny i šéf prezidentovy ochranky Petr Dongres.

Podle Ovčáčka má vyvěšení červených trenýrek nad Pražským hradem další dohru. Na svém twitterovém účtu vyvěsil zprávu o tom, že právě kvůli tomuto incidentu byl k pondělnímu dni odvolán velitel Hradní stráže Radim Studený.

Rudé trenýrky nad Hradem místo prezidentské standarty pověsila skupina Ztohoven před dvěma týdny, prý jako „standartu muže, který se nestydí za nic“. Na střechu vylezli převlečení za kominíky, policisté je zadrželi až po činu. Snadno překonané zabezpečení Hradu vyvolalo kritiku.

Ve své funkci poté skončil ředitel Útvaru pro ochranu prezidenta Petr Dongres. Požádal o přeložení, protože Zeman požadoval jeho odvolání. Dongres už působí v jiné vrcholné policejní funkci. Stal se náměstkem ředitele Útvaru pro ochranu ústavních činitelů Jiřího Komorouse. Prezident se zároveň vyjádřil, že odpovědnost za bezpečnostní pochybení nese právě i Studený.

Zatímco Hradní stráž má na starosti ostrahu venkovních prostor v areálu Hradu, vchody do budov zabezpečuje Útvar pro ochranu prezidenta.

tgbb. ( 6. října 2015 17:14 )

Ovar by se měl spíš starat o své peprsky než o nějakou vlajku. http://www.jenpromuze.cz/start/21694-milos-zeman-se-pochcal

ad-ga ( 5. října 2015 20:20 )

a teď by mě zajímalo, jak policajti potrestají ty haj..zle , kteří tam neoprávněně vylezli.Slušný člověk přijde kvůli takovým o práci a oni se budou jen bavit.Zavřít kretény až zčernají.

tgbg ( 5. října 2015 17:56 )

Hlavně by měl skončit ten hloupý a zaprodaný proruský ochlasta co chlašče s fašistickými ruskými vrahy v jejich špinavých putykách.

vi3ol ( 5. října 2015 17:34 )

rudé trencle, posrané a pochcané, by tu reakci nevyvolaly, kdyby to neudeřilo na tu správnou strunu.. jak je vidět, jo.. kdyby se nad to ožrala povznesl, je ticho.. nemá žel, žádný smysl pro humor.. to měl větší už i V.K.laus, amnestoval i své bodyguardy, když ho ohrožoval dětskou pistolkou V... Vondrouš ČTK řekl, že on sám rozhodně nečeká, že by prezident omilostnil i jeho, o milost ani nehodlá žádat. "Já bych od Klause ani milost nepřijal, protože se ho pokusím dostat před soud, abych mu mohl položit otázky, jakým způsobem potírá demokracii v České republice a on by se tomu tak nemohl vyhnout," vysvětlil

lev1 ( 5. října 2015 11:38 )

Vtipnější než vlajka Stohoven je hrdá zástava Havlových humanitárních bombarďáků a knížecích pemprsek

Zobrazit celou diskusi