Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Víkendová policejní specialita. Na šoféry posílá nové „čtyřkolky“ z Nošovic

Autor: Daniela Soukalová, Zuzana Štíchová - 
25. září 2015
15:40

Na silnicích se o prodlouženém víkendu mějte na pozoru. Policie spouští rozsáhlé policejní kontroly – opět jako akci Kryštof. A začíná s nimi už v pátek odpoledne. Do terénu míří kromě tradičních škodovek i nové posily – „čtyřkolky“ Hyundai. Ty nachytal Blesk.cz, jak už číhají v záloze. Policie celkem nakoupila 150 nových aut.

Policie už od nošovické automobilky vyfasovala celou objednávku 150 nových aut. Jezdit by měla především tam, kam se starší policejní vozy nedostanou, tedy v terénu nebo na nezpevněných cestách. Vypomáhat budou ale už tento víkend při rozsáhlých bezpečnostních kontrolách na silnicích.

„Dodávka již byla ukončena a vozidla se postupně dostávají do výkonu služby. Je tedy pravděpodobné, že se někteří řidiči s tímto vozidlem setkají při silničních kontrolách, které budou probíhat tento víkend,“ řekl Blesku mluvčí policejního prezidia David Schön.

„Více dní pracovního volna je zpravidla spojeno s častějším cestováním. Hlídky Policie ČR se tak zaměří zejména na způsob jízdy, nesprávné předjíždění, dodržování stanovené rychlosti a pravidel silničního provozu na železničních přejezdech,“ doplnil kolegu z policejního prezidia Jozef Bocán. "Dále budeme kontrolovat používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, technický stav motorových vozidel,“ upřesnil.

Blesk novou silniční zbraň policie nachytal při tankování na jedné čerpací stanici nedaleko Prahy na dálnici D11. Auta ještě nemají ani poznávací značky a zřejmě jsou na cestě na krajská ředitelství. Policie vozy rozešle po celém Česku.

Terénní policejní auta mají šestistupňovou převodovku a dvoulitrový motor o výkonu 166 koní. Od zbytku vozového parku policie se liší výraznějším reflexním značením a rozhodně se tak nemusíte obávat, že byste je přehlédli.

„Policie má nyní díky Hyundai ix35 ve svém vozovém parku zcela nový typ vozidla, který velmi zvýší možnosti zásahu v místech, kam se zasahující policisté nebyli schopni běžným osobním vozem dopravit. Těší mne, že Policie České republiky bude jezdit dalšími vozy vyrobenými v České republice,“ řekl k nákupu policejní prezident Tomáš Tuhý.

nemamradsmouly ( 25. září 2015 18:14 )

jujda šikovná auta to s poliši budou mít vozit si ***ku v takovém fffáru

Zobrazit celou diskusi