Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rudé trenky na Hradě už dělí mocnosti. Rýpnutí pro USA a chuligánství v Rusku

Rudé trenýrky symbolicky drží ruský prezident Vladimir Putin (vlevo) a jeho americký protějšek Barack Obama
Rudé trenýrky symbolicky drží ruský prezident Vladimir Putin (vlevo) a jeho americký protějšek Barack Obama  (Autor: Blesk - Jarmila Hluchá a Ztohoven.com)
Autor: ČTK, kal - 
20. září 2015
14:20

Vyvěšení rudých trenek na Pražském hradě místo prezidentské standarty už zaznamenala světová média. A přitom jasně ukázala rozdílný pohled Západu a Východu. Americká agentura AP označila incident za rýpnutí do prezidenta Miloše Zemana, jímž chtěla skupina Ztohoven upozornit na postoje „muže, který se nestydí vůbec za nic“. To ruský TASS zmínil, že šlo o čin zneuznaných umělců a chuligánů a že jim hrozí dlouhé tresty vězení za pošpinění symbolu české státnosti.

AP dává akci do souvislosti s kritickým názorem českého prezidenta na migranty směřující do Evropy a s jeho nedávnou cestou do Číny. Agentura píše, že členové Ztohoven zvolili rudou barvu spodního prádla, protože čínská vlajka má stejnou barvu.

Američané připomínají, že kritičtí Češi házeli na kontroverzního prezidenta vejce kvůli jeho proruskému postoji k ukrajinské krizi. Zprávu agentury převzal list The Washington Post a britská rozhlasová stanice BBC.

Podívejte se na video, jak prezidentskou standartu nahradily rudé trenýrky:

Video  Červené trenýrky na Pražském hradu - umělci Ztohoven  - Ztohoven.com
Video se připravuje ...

Obsáhlou informaci o „gigantických rudých trenkách“ přinesl svým čtenářům ukrajinský list Ukrajinski novyny. Připomíná dřívější akce skupiny Ztohoven a vypisuje výtky, které její členové Zemanovi svým činem adresují. Přináší rovněž reakci mluvčího Jiřího Ovčáčka včetně slov o „fašizující pražské kavárně“.

Za zneuznané umělce a chuligány, kterým by mohl hrozit dlouholetý trest, považuje české performery ruská státní agentura TASS. Členové skupiny se dostali do konfliktu se zákonem už mnohokrát, píše TASS a obsáhle cituje z Ovčáčkova kritického vyjádření. „Podle českých zákonů jim hrozí dlouhé tresty vězení za pošpinění symbolu české státnosti,“ uvádí agentura.

Anketa
Máte vyvěšení rudých trenýrek na Hradě za recesi a rýpnutí do prezidenta Zemana?
počet hlasujících: 710
Anketa
Máte vyvěšení rudých trenýrek na Hradě za recesi a rýpnutí do prezidenta Zemana?
Ne.
54 %
Ano.
47 %
počet hlasujících: 710

koncime ( 23. září 2015 01:31 )

. https://www.facebook.com/koncimemilosi Končíme Miloši tričko 249,- velká placka 49,- http://www.imgup.cz/

stopms ( 21. září 2015 12:15 )

Potřebovali by tzv. spratkové s Černým v čele dostat motyku nebo lopatu do ruky a makat pár let na poli nebo kopat jámy třeba na kabely, aby večer padli do postele a ráno v 5 h vstávali do rachoty. Mohou, chlapečkové, také do fabriky k pásu. Ony by je přešly urážky těch, kteří se jim nelíbí. Kdyby každý občan ničil kolem sebe majetek z našich daní uhrazený jen proto, že se mu to či ono nezamlouvá, tak by z republiky nic nezbylo.

oldedek ( 21. září 2015 11:23 )

"Je Hrad vůbec zabezpečený? ptají se po vyvěšení rudých trenek politici..." Jestliže to tam vede hlavní vedoucí Ofčáček a připomáhá mu šmelinář kluk Minářů, tak je tam určitě čurbes jako v tanku ..

tgbg ( 21. září 2015 08:39 )

Kdyby podobnou věc udělali "umělci" ze Stohoven v Moskevském Kremlu, byli by dávno provrtání kulkami ze samopalu. Jejich čin jen potvrzuje jaký chaos a bor.del zaseli do naší republiky komunisti. Rusko jde do zadnice a my? Škoda slov. Komunisti nás řídí do propastí a chybí na tom voze všechno. Kočí, koně, brzdy, prostě vše! Jen lezeme Rusku do zadku a vládnou nám z hradu komedianti!

moiaza ( 21. září 2015 08:19 )

 Kdyby podobnou věc udělali "umělci" ze Stohoven v Bílém domě, byli by dávno provrtání kulkami ze samopalu. Jejich čin jen potvrzuje jaký chaos a bor.del zasel do naší republiky Havlův kapitalismus. EU jde do zadnice a my? Škoda slov. Vůz se řítí do propasí a chybí na tom voze všechno. Kočí, koně, brzdy, prostě vše! Jen lezeme západu do zadku a vládnou nám komedianti!

Zobrazit celou diskusi