Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Z českého rybníka lovili dva parašutisty. Video ze záchranné akce hasičů

Záchranná akce hasičů: Z rybníku lovili dva zahraniční parašutisty
Záchranná akce hasičů: Z rybníku lovili dva zahraniční parašutisty  (Autor: HZS Olomouckého kraje)
Autor: ČTK, simao - 
27. srpna 2015
01:21

Dva parašutisté ze zahraničí se srazili při seskoku na Přerovsku a hasiči měli rázem plné ruce práce. Se člunem se vydali na rybník, oba muže se jim podařilo zachránit. Z vody je vytáhli ještě s padáky na zádech! Vše dopadlo dobře a z téhle záchranářské akce navíc vzniklo i video.

Dva parašutisté se dnes večer střetli při seskoku u Tovačova. Podle policie spadli do Hradeckého rybníka. Incident se obešel bez zranění, řekli ČTK mluvčí policie a hasičů.

Podle informací ČTK šlo o Belgičany, zřejmě o vojáky. "Podle našich informací se dva parašutisté při skoku do sebe zamotali a spadli do vody, šlo o Hradecký rybník. Stalo se to nedaleko cesty. Obešlo se to bez zranění," řekl ČTK krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Podle něj se případem zřejmě bude zabývat letecká inspekce. Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka jednoho z parašutistů vytahovali z rybníka tamní hasiči. Na zásahu se podílely dvě jednotky hasičů Olomouckého kraje – profesionální z požární stanice Kojetín a dobrovolné hasičů Tovačov.

"Informaci o pádu více osob do vody přijala linka tísňové pomoci hasičů krátce po půl osmé večerní s nepřesným popisem události. Hasiči po průzkumu z vody na břeh vyprostili muže s padákem, ten nejevil známky zranění a ošetření přivolané lékařské pomoci zdravotnické záchranné služby nevyžadoval a preventivní kontrolu odmítl," komentoval nehodu mluvčí Hošák. Hasiči přitom na stránky HZS Olomouckého kraje dali ze zásahu i celé video.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi