Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Křivonohá fenka obětí nezodpovědného množitele: Žofince zasádrovali tlapky

Autor: Saša Vetkovská - 
18. srpna 2015
19:27

Žofinka mohla být krásná a šťastná, kdyby se nenarodila v množírně, ale u chovatele. Takové štěstí křehká fenečka ale neměla.

Fenka pražského krysaříka vstoupila do života s křivýma a vážně nemocnýma nožkama, ale veselou dušičkou. Netušila, že pro ty, kteří ji »přivedli« na svět, nemá žádnou cenu.

Utratit: Tak zněl krutý ortel. Změnila ho organizace Československý kastrační program. Fenky se ujala a našla pěstounku a veterináře, kteří dali Žofince novou naději. Žofka a její pěstounka Lucie Pokorová vedou již několik měsíců těžký boj, který ještě nekončí. 

„Má oboustrannou luxaci loktů, hypermobilitu zápěstí. Vřetenní kost má doteď tvar písmene L. Pohybovala jen rameny a zbytek předních pacek jí jen tak visel. Chodila po koncích pažních kostí, kde vznikaly otlaky plné tekutiny. Loketní kloub držela pohromadě jen kůže,“ popisuje děsivé Žofčiny potíže pěstounka. Jsou zřejmě důsledkem křížení již nemocných nebo příbuzných zvířat.

Operace Žofinky už stála 43 500 Kč. Trpělivě snášela šrouby v packách zvenku zpevněné dalšími kovovými tyčinkami zafixované do půlky hrudníku. Ulevilo se jí, ale boj nekončí. V září ji čeká další zákrok. Přelomení vřetenní kosti na dvou místech a její umístění do správné pozice. To bude stát nejméně 15 000 Kč. Pomoci můžete jakoukoliv částkou zaslanou na číslo účtu 3546806309/0800.

ludmilak ( 18. srpna 2015 20:06 )

Bože, kdy skončí to utrpení pejsků v množírnách? Je to hrozné týrání, všichni o tom ví, jenom o tom mluví a nic nedělají. Nedá se na to dívat, ta bezmoc je hrozná.

Zobrazit celou diskusi