Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klokánek musí prodat 29 dětem střechu nad hlavou, co s nimi bude?

Fond ohrožených dětí prodává tři Klokánky, aby snížil své dluhy.
Fond ohrožených dětí prodává tři Klokánky, aby snížil své dluhy.  (Autor: ČTK)
Autor: sou - 
14. srpna 2015
05:20

Přemístění do jiného Klokánku nebo náhradní rodinná péče – to jsou varianty, jak bude Fond ohrožených dětí hledat co nejcitlivější způsob přesunu 29 dětí z budov, které hodlá prodat. Jedná se o Klokánky v Kroměříži, Dubí u Teplic a v pražských Kbelích.

V Klokánku v Kroměříži je 12 dětí. Další už nepřijímá. Prodej by se tam měl uskutečnit až na konci roku. „Pokud jde o Klokánek v Dubí, tak tam bylo 5 dětí, ale už se intenzivně pracuje na tom, aby ty děti buď přešly do jiného Klokánku, nebo aby šly do náhradní rodinné péče,“ řekl pro Blesk.cz šéf Fondu ohrožených dětí Jan Vaněk.

Ve Kbelích už také nepřijímají děti, aby se tam situace vyřešila co nejdříve. Momentálně je tam 12 dětí. Podle Vaňka se fond snaží o co nejcitlivější přístup. Budou se snažit, aby děti mohly přejít do jiných Klokánků i s tetami, které se o ně dosud staraly. „Někdy to lze, někdy to nelze. Každopádně se tímto způsobem snažíme postupovat,“ vysvětlil Vaněk.


Jedním z problémů Klokánků je i přeplněnost. Pokud by děti nemohli přesunout jen do jiného rodinného zařízení Fondu nejlépe ve stejném kraji, mají už i náhradní plán. „Pokud by to nevyšlo, tak by velká část šla do náhradní rodinné péče, tedy k pěstounům, anebo by se hledalo další jiné řešení,“ vysvětluje Vaněk.

V jednom z Klokánků například sociální pracovnice plánuje dát všechny děti dohromady. Dvě jsou umístěny v Klokánku a tři v ústavní výchově, tedy v dětském domově. Jejich matka bydlí poblíž. Všechny tak budou pohromadě právě v ústavní výchově „Není to proto, že by je chtěla samovolně přemístit, ale protože tam mají další sourozence. Ty motivy jsou různé a všechny tyto varianty jsou možné,“ dodal Vaněk.

prem ( 26. srpna 2015 15:17 )

 Stát se o potřebné děti postarat neumí a nechce, organizaci, jež se za stát o děti postará, se snaží zlikvidovat. Ministryně má, jak naznačila, vzor v Norsku, kde Barnevernet je díky obchodování s dětmi ziskový. Ukazuje se, čím socialističtější vláda, tím více jsou jí občani u pr d e le

evita5555 ( 20. srpna 2015 12:19 )

Povozte ich na nafukovačke okolo gréckeho pobrežia a prachy budú. Farbou sa zrejme ani nebudú veľmi líšiť.

salto ( 14. srpna 2015 10:08 )

Dobrý nápad

kiwi65 ( 14. srpna 2015 10:07 )

 A zrovna včera večer ve zprávách ukazovali jak už se vybírají děcka z Afriky který se tady budou lécit zadarmo,s každým přijede i jeho zhruba 50tičlená rodina,ty tady samozřejmě taky budou mít všechno zadarmo.Je mi z toho na bl.i.tí.To zas poslanci přihrajou nějakou malou domů na dotacích,jinak to nevidím.Nebo že by ta banda věčně ožralých zlodějů odělala něco jen tak?

sores ( 14. srpna 2015 09:46 )

Je to hnusárna od našich politiků, na to prachy nejsou, ale pro černý h.uby uprchlický miliardy jsou!!! Česko samo o sobě je žebrota i když jsou v něm zlodějský milionáři ale první musím nakrmit svou rodinu a pak hostit a pomáhat cizím pokud mi na to zbude. Tak by to mělo být i ve státě. Ať se o uprchlíky starají politici ze svého a ne z daní čechů.

Zobrazit celou diskusi